19.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
lokalni izbori

Utrci za ludbreškog gradonačelnika pridružili su se Božidar Hajsok (HNS) i nezavisni Siniša Markulinčić, uz potporu Domovinskog pokreta
U

Osim aktualnog gradonačelnika Dubravka Bilića, zatim Krešimira Horvata iz NS Reformisti te HDZ-ova Gorana Križanića, svoju kandidaturu potvrdio nam je i Božidar Hajsok (HNS) te nezavisni kandidat Siniša Markulinčić.

Ne propustite

Lokalni izbori su na pragu, a u Ludbregu je svakim danom sve veći broj pretendenata na gradsku fotelju. Nedavno smo pisali o sigurnim i potencijalnim kandidatima za ludbreškog gradonačelnika. Neki su već tada potvrdili svoje kandidature, a od tada do danas pojavila su se dva nova imena pa je tako kandidata za sada pet, a konačnu odluku, kako doznajemo, još nisu donijeli HSLS-ov Ivan Lončarić i Igor Franolić.

Uz aktualnog gradonačelnika Dubravka Bilića, zatim Krešimira Horvata iz NS Reformisti te HDZ-ova Gorana Križanića, svoju kandidaturu potvrdio nam je i Božidar Hajsok, predsjednik ludbreške podružnice HNS-a, zamjenik gradonačelnika od 2009. do 2012. godine, danas vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije. U izbornu utrku ulazi i nezavisni Siniša Markulinčić uz potporu Domovinskog pokreta.

– Nekad su Ludbreg krasili gospodarstvenici koji su se sastajali kako bi unaprijedili poslovanje. Prvi tjedan na funkciji obići ću sve gospodarstvenike i pitati ih što im treba – otkrio nam je Božidar Hajsok prvi potez ako bude izabran na čelo grada.

Mladi, kaže, žele osiguran pristojan život, stambeni prostor i dobar kulturni program.

– Želim vratiti život u Ludbreg. Istina, dosta se razvio, ali je mrtav grad, a centar je svijeta. Ljudi koji su živjeli prije nas napravili su čuda. Udruge su bogatstvo grada, tu su naši sportaši, mažoretkinje… Sve što se u životu uloži, treba stvarati nove vrijednosti kroz neku gospodarsku aktivnost – kaže.

Božidar Hajsok // Foto: Facebook

Po sredstvima iz EU fondova koje je grad Ludbreg privukao, ističe da, očito, ima dobre kadrove u gradskoj upravi.

– Prva tri dana na dužnosti obavit ću s njima razgovor i upoznati se s mogućnostima grada – otkriva.

U lovu na ludbrešku gradsku fotelju pridružuje se i nezavisni kandidat Siniša Markulinčić, a njegovo službeno predstavljanje bit će 7. travnja. U izbornu utakmicu ulazi uz podršku Domovinskog pokreta sa sloganom Budimo pametni, birajmo poštene!

Zadnjih sedam godina vodi obiteljsko poduzeće školu stranih jezika.

Zbog lošeg upravljanja gradom potaknut je, kaže, da se uključi u lokalnu politiku. Ludbreg bi želio promijeniti na bolje, a jedan od prvih ciljeva bio bi mu, kaže, temeljen na poreznoj politici, pa tako planira ukinuti lokalne poreze, prireze te administrativne naknade i parafiskalne namete.

– Unatrag osam godina zatvoreni su pogoni triju velikih poduzeća i veliki broj obrta, mnogi su građani dovedeni na rub egzistencije. Visoki prirez je ozbiljno osiromašio sve zaposlene i primanja građana dodatno umanjio. Želimo dokazati da građani ne moraju plaćati takve namete, s obzirom na ponudu koju grad Ludbreg daje – otkriva S. Markulinčić prvi svoj potez ako bude izabran.

Predsjednik ludbreškog ogranka Domovinskog pokreta Goran Matijašić i nezavisni kandidat za gradonačelnika Siniša Markulinčić // Foto: Goran Matijašić

Drugi važan cilj, kaže, bit će sprečavanje odljeva novca ludbreških poreznih obveznika kroz korupcijske i kriminalne radnje u džepove političara, političkih stranaka te interesnih skupina koje ih podržavaju.

– Projekt obnove vodovodne mreže i kanalizacijske infrastrukture temelj je budućeg razvoja grada i osnovni razvojni projekt koji će omogućiti privlačenje novih investicija. Jer, tko će god obećati da će bilo što graditi, a da nema infrastrukturu, želi prevariti građane – govori S. Markulinčić.

Saniranje prometnih “crnih točaka” i poboljšanje kvalitete prometnica smanjit će, kaže, visoku stopu smrtnosti, posebno u Hrastovskom, a želi uvesti i autobusne linije za povezanost među naseljima te izgraditi podzemnu garažu.

 

Foto: Goran Matijašić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednostavno, ne vjerujemo

FOTO I VIDEO Pa što je ljudima? Mladi par vozio bebicu na skuteru na podravskoj magistrali!

Gotovo svakog dana vidimo nevjerojatne scene s naših prometnica, no moramo priznati da je ovo nadmašilo sva naša "očekivanja"....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×