25.7 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Imate još vremena

Uzgajate voće ili imate troškove u ratarstvu? Javite se na ovaj natječaj i uzmite državi novac!
U

Za voćare je osigurano 5,3 milijuna eura, a za ratare 15 milijuna eura.

Ne propustite

Ministarstvo poljoprivrede “pustilo” je u javnost dva natječaja za potpore u voćarstvu i ratarstvu. Svi zainteresirani mogu podnijeti zahtjeve za potporu iz programa za koji je u državnom proračunu osigurano 20,3 milijuna eura, piše agroklub.hr

Za voćare, radi se o potporama u proizvodnju, a drugi je za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva. Za voćare je osigurano 5,3 milijuna eura, a za ratare 15 milijuna eura.

Uzmite državi novce – još ima vremena

Cilj mjere koja se odnosi na voćarstvo je sprječavanje pada proizvodnih površina, napuštanja proizvodnje od strane proizvođača s malim, ali pretežitim proizvodnim površinama na kojima se uzgajaju voćne vrste jabuke, kruške, breskve, nektarine, marelice, trešnje, višnje, šljive, jagode, mandarine i klementine, kupine i maline i održavanje postojeće razine ukupne proizvodnje svježeg voća – istaknuli su iz Ministarstva.

Svrha druge mjere, prenosi agroklub, je pružanje financijske potpore proizvođačima koji se bave proizvodnjom pšenice, ječma, zobi, tritikale, pira, raži ili uljane repice kako bi se ublažili ekonomski gubitci. Zahtjev za potporu popunjava se putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi.

Rok za prvu mjeru je 28. travnja, a drugu 18. travnja 2024. godine. Više ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO Najprkač je onaj iz Koprivničkih Bregi, nagrađena i najbolja tacna i najljepši štand

Poznati su dobitnici nagrada na ovogodišnjoj Virovskoj prkačijadi. Najuređeniji štand ima Društvo žena Novigrad Podravski, dok su se nagradom za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×