Turistička zajednica županije

Uživajte u okusima Podravine i Prigorja

Kriterije za dobivanje standarda Okusi Podravine i Okusi Prigorja ispunilo je 13 ugostiteljskih objekata na području županije.

08:00h
0
Zeleni rezanci u umaku od oraha

Polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinog kraja, ali i od činjenice da je gastronomija danas sve značajniji motiv za putovanje, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Hrvatska turistička zajednica zajednički su financirale projekt Okusi Hrvatske tradicije, čiji je nositelj tvrtka DMK Vall 042 iz Varaždina.

Uvažavajući specifičnosti gastronomije u križevačkom Prigorju i u Podravini, projekt u Koprivničko-križevačkoj županiji realiziran je pod nazivom Okusi Podravine i Okusi Prigorja.

Kriterije za dobivanje standarda Okusi ispunilo je 13 ugostiteljskih objekata na području Koprivničko-križevačke županije. Između ostalog, ugostiteljski objekti moraju imati u ponudi tijekom cijele godine najmanje četiri tradicijska jela s popisa gastronomske baštine, oblikovana u minimalno dva sezonska jelovnika, te najmanje šest  lokalnih pića, od čega četiri etikete vina.

Ugostiteljski objekti u kojima možete naručiti neko od tradicionalnih jela s popisa Okusi koprivničko-križevačkog kraja, poput soma Sekuline, pilećih rola punjenih čvarcima, zelenih rezanaca s vrganjima, kašene juhe sa sušenim vrganjima, palenjaka sa sirnim namazom, bučnice s tikvom i sirom, divljeg zeca s mudlinima i još puno toga, su :

– Restoran Podravska klet, Starigrad Koprivnica

– Pivnica Kraluš, Koprivnica

– Restoran Klas, Koprivnica

– Restoran Katarza, Koprivnica

– Restoran Kalimero, Koprivnica

– Restoran Hotela Zlatan, Koprivnica

– Restoran i pivnica Stari grad, Đurđevac

– Restoran Đurđevečka iža Hotela Picok, Đurđevac

– Izletište Sunčano selo, Jagnjedovec

– Lovačka kuća Sokolovac

– Gradska kavana Križevci

– Restoran Calypso, Križevci

– Seoski turizam Rakić, Čabraji, Križevci

Organizatori te vlasnici restorana vas pozivaju da posjetite neki od navedenih ugostiteljskih objekata i uživate u ponudi naših tradicionalnih jela i domaćih pića.

Dobar tek!

Integralni medenjaki
Bregofska pita
Zeleni rezanci
Prge, dimljeni jezik i hren

čitam...