22.1 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

UZOR-ov projekt nominiran u Beču za nagradu SozialMarie 2014. – jedini iz Hrvatske
U

Ne propustite

UZOR-ov projekt „Teretnim biciklom do održive zajednice” nedavno je nominiran u Beču za nagradu SozialMarie 2014. i to jedini iz Hrvatske, iako je iz različitih dijelova Hrvatske na natječaj za ovogodišnju nagradu prijavljeno više od 30 projekata.

Tako je sada ovaj koprivnički projekt uvršten među 35 najinteresantnijih društvenih inovacija u ovom dijelu Europe (u radijusu koji obuhvaća geografsko područje 300 km oko Beča), a između više od ukupno 260 prijavljenih projekata za ovogodišnju nagradu.

Sve pristigle projekte u Beču je ocijenio stručni žiri, a prema broju nominacija prednjači Austrija (18), Mađarska (8), Češka (5), Slovenija (2), Slovačka (1) i Hrvatska (1). Ovogodišnja svečanost dodjele nagrada održat će se 1. svibnja u ORF Radiokulturhaus u Beču, a tom će prigodom biti objavljeno i 15 najboljih projekta koji će dobiti i novčanu nagradu.

Osim toga, sve relevantne informacije o UZOR-ovom projektu će biti objavljene i u godišnjoj publikaciji SozialMarie, što će dodatno doprinjeti promociji grada Koprivnice i Hrvatske u europskim razmjerima. Nagrada SozialMarie se dodjeljuje već deset godina za redom kako bi se promovirale najbolje društvene inovacije i prezentirale široj javnosti.

Uzor-ov tim
UZOR-ovi teretni bicikli

Projekt „Teretnim biciklom do održive zajednice” UZOR Hrvatske provodi u gradu Koprivnici od 2010. godine, a temelji se na inovativnom sustavu za odvojeno skupljanje otpadnog papira teretnim biciklima (ekološkim vozilima) u kućanstvima, „od vrata do vrata”.

Teretni bicikli imaju transportni kapacitet do 100 kg otpadnog papira, a koriste se za besplatnu dostavu i pražnjenje eko kutija u koje sugrađani u kućanstvima skupljaju otpadni papir. Potrošnja energije i emisije stakleničkih plinova jednake su nuli jer se teretni bicikli pokreću isključivo energijom čovjeka.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečanost

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Gola, načelnik Milinković: Nek nam živi ljubav, prijateljstvo i zajedništvo

Svečana sjednica kao dio obilježavanja Dana općine Gola danas je okupila brojne uzvanike. Ispred novouređenog vatrogasnog spremišta dočekao ih je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×