18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
direktorica rk podravke

V. Mihoci: Babić bi dobio otkaz i da se nije sam povukao, velika odgovornost je na igračicama, ali i svima nama, ovo je najveći udar koji nam se mogao dogoditi
V

Što se tiče sponzora, obavili smo razgovor s Krunoslavom Bešvirom, predstavnikom glavnog sponzora u klubu, tražio je odgovore, nije mu jasno kako se to moglo dogoditi, ali kako sam rekla, nikome od nas nije ugodno

Ne propustite

Sasvim neočekivano, Podravka, a pritom mislimo na rukometni klub, u posljednja je dva dana tema broj jedan u Koprivnici. Poraz od Dugog sela eruptirao je poput vulkana, označen je kao najveća blamaža u novijoj povijesti kluba, a sve je začinjeno odlaskom trenera Željka Babića, koji je u konačnici sam podnio ostavku. Međutim, svi mi koji godinama, točnije desetljećima detaljno pratimo klub upozoravali smo i ranije da kola idu u krivom smjeru, što se očitovalo i u prethodno odigranim utakmicama. S Dugim Selom je sve samo kulminiralo.

Sukladno tome, mnogi smatraju i prozivaju na radikalne poteze, zazivaju promjene u Upravi, odnosno vodstvu kluba, zazivaju nove igračice i sve slično tome, a ne da ‘glavom plati’ samo trener Babić. Svi ti prozivani šutjeli su za javnost u proteklih dan i pol, no danas u podne je pred novinare na vrući stolac sjela direktorica Vlatka Mihoci. Rešetanje je trajalo dobrih pola sata, a zaključak je da odgovornost leži na svima u klubu.

Babić je trener koji ima CV i brojna postignuća i odabran je u najboljoj vjeri i namjeri. Vjerovali smo da ćemo napraviti iskorak u odnosu na ranije sezone, no dogodilo se nešto na što nitko nije računao, a to je poraz od Dugog Sela i iz tog razloga je podnio ostavku, koju je NO prihvatio. Ciljevi su bili jasno izrečeni, glavni je prvenstvo Hrvatske i od tog cilja ovim smo se porazom udaljili. Babić je odgovorio ostavkom, no postavlja se pitanje odgovornosti igračica i jesu li one svoj zadatak ispunile. Uvjeti u kojima rade, treniraju i bave se poslom koji im je primarni su na najvišoj mogućoj razini. Okupili smo sve što u Hrvatskoj predstavlja potencijal, to su reprezentativke, ali angažmana nema, nije bio nula, bio je minus 10. To je odgovornost – naglasila je.

Nije nam lako…

Kaže da je najveću odgovornost na sebe preuzeo trener, ali osjeća je i ona.

– Svojevremeno, nakon otkaza Hrupecu, dala sam i mandat na raspolaganje, također Ivan Pal, no to je odbijeno i nastavili smo raditi. Utakmica od Dugog Sela, čiju ekipu čine studentice, igračice koje rade, koje imaju dodatne poslove za razliku od naših, je sramota sviju. Dio odgovornosti će snositi i igračice i svi mi skupa koji radimo u ovome klubu. Nije nam lako, svjesni smo propusta, ali moramo naći načina kako krenuti dalje. Hoće li micanje trenera ili mene riješiti problem, mislim da neće – poručila je i dodala da krivca ne treba tražiti u pojedincu.

vlatka mihoci
Vlatka Mihoci i novi trener Antonio Pranjić // Foto: Vedran Tkalec

– Imamo strukture upravljanja u klubu. Ja sam direktorica, iznad mene je Nadzorni odbor, mi smo u vlasništvu Grada i imamo glavne sponzore. Dakle, direktne odgovornosti jedne osobe nema, jer se odluke ne donose samostalno – istaknula je V. Mihoci.

Pitali smo je bi li Babić dobio otkaz da sam nije ponudio ostavku?

– Dobio bi ostavku da je nije dao. Ovo je neuspjeh, ali svih nas, svi smo mi klub i svi smo podbacili, još jednom ponavljam – kazala je.

Držat ćemo se zacrtanog smjera

S obzirom na izgubljenu utakmicu od Dugog Sela gotovo je siguran i gubitak pehara na kraju prvenstva pa smo upitali direktoricu je li to udar na planove i budućnost kluba te je li bilo razgovora s predstavnicima glavnog sponzora, odnosa kompanije Podravka.

– Nije ovo udar na klub, ovo je udar na sve nas, najveći mogući udar koji nam se može dogoditi. Svjesni smo da smo loši, publiku ne možeš prevariti i dogodio se propust koji je nedopustiv za klub našeg renomea. Što se tiče sponzora, obavili smo razgovor s Krunoslavom Bešvirom, predstavnikom glavnog sponzora u klubu, tražio je odgovore, nije mu jasno kako se to moglo dogoditi, ali kako sam rekla, nikome od nas nije ugodno – poručila je.

pal
I Pal i Mihoci ne tako davno su ponudili ostavke koje nisu bile prihvaćene // Foto: RK Podravka Vegeta

Ipak, dodala je, glavu treba dići gore i krenuti dalje u zacrtanom smjeru.

– Držat ćemo se smjera u kojem smo krenuli. Nema nam drugog osim sustavnog i dugotrajnog rada, preko noći ništa ne nastaje. Neće biti lako, ali dugoročnog plana se držimo i vjerujemo da će biti isplativ – nada se direktorica, koja nas je upoznala i s nekim promjenama unutar kluba.

Smijenjen Nenad Smiljanec

Matija Bilušić naslijedio je Ivana Stevanovića, on bi trebao pomoći golmanicama. Radio je i u A reprezentaciji s golmanicama. Nenad Smiljanec je, također, smijenjen, nije odradio promjene koje su mu bile predlagane, nismo zadovoljni radom u školi rukometa, spojili smo drugu i treću ekipu, bilo je još nekih propusta, a vrijeme je išlo. Ponudili smo mu neke druge opcije koje nije prihvatio. Upravo je Antonio Pranjić trebao biti poveznica između prve ekipe i svih ostalih u školi rukometa, no sad ima drugu funkciju – pojasnila je i nastavila u vezi novog trenera prve ekipe.

– Za ovu situaciju nismo imali plan B, nismo imali spremnu situaciju. Porazgovarat ćemo s Pranjićem, vidjeti njegove želje i mogućnosti, koliko je spreman preuzeti odgovornost i nakon toga ćemo donijeti daljnje odluke – zaključila je Mihoci.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×