PREPORUKE

Varaždinski biskup Bože Radoš naveo tko zbog koronavirusa nema obvezu sudjelovati u misi

Među ostalim, moli da se ne organiziraju velike korizmene ispovijedi te župni vjeronauk i ostale aktivnosti zborova, udruga, društava i zajednica.

08:18h
0
Foto: Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije

Uslijed utjecaja koronavirusa, varaždinski biskup Bože Radoš obratio se vjernicima svoje biskupije.

Poručuje im da vjernici preporuke civilnih vlasti, pa tako navodi da osobe koje imaju bolest ili simptome infekcije dišnih puteva, osobe koje su bile na zaraženim područjima ili u mogućem kontaktu te osobe starije životne dobi i one s nekom vrstom kroničnih bolesti izbjegavaju vjerska okupljanja i slavlja. Uz sve njih, kaže Radoš, ne veže se obveza nedjeljom i drugim zapovjednim blagdanima sudjelovati u misi, već isto mogu zamijeniti sudjelovanjem putem televizijskog i radijskog prijenosa.

Svećenicima, pak, poručuje da uklone blagoslovljenu vodu, ne pozivaju na pružanje znaka mira, redovno peru ruke sapunom, vodom i koriste dezinfekcijska sredstva. Nužno je i pridržavati se ostalih higijenskih mjera pri pripremi mise, dok će se sveta pričest dijeliti privremeno u ruku.

Među ostalim, moli da se ne organiziraju velike korizmene ispovijedi te župni vjeronauk i ostale aktivnosti zborova, udruga, društava i zajednica, a spomenuo je i postavljanje plakata o pravilnom pranju ruku i mjerama zaštite te postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku u crkvenim prostorima.

čitam...