U PRAVE RUKE

Vatrogasci Općine Molve “pod bor” dobili novo kombi vozilo

- Ako je netko zaslužio da o njima vodimo posebnu skrb onda su to naši vatrogasci. Na njih možemo uvijek računati - kazao je načelnik Ivančan.

16:43h
0
Foto: Facebook Općina Molve

Božićni poklon za molvarske vatrogasce ove je godine stigao dva dana prije reda, odnosno u četvrtak, 23. prosinca kada je ispred Društvenog doma održana svečana primopredaja nabavljenog kombi vozila za VZO Općine Molve.

Na samom početku svečanosti župnik o. Zdravko Tuba blagoslovio je vozilo i sve prisutne, nakon čega je općinski načelnik Zdravko Ivančan uručio ključeve vozila predsjedniku VZO Općine Molve, Petru Greguriću.

Svojim dolaskom primopredaju su uveličala dobrovoljna vatrogasna društva s područja Općine Molve, DVD Molve, DVD Molve Grede, DVD Repaš i DVD Gornja Šuma, vijećnici, djelatnici Općine Molve te Selskog komunalnog društva Molve.

– Ako je netko zaslužio da o njima vodimo posebnu skrb onda su to naši vatrogasci. Na njih možemo uvijek računati. Sve ove godine štite nas i našu imovinu, ali su tu i kada nas zadese prirodne nepogode. U posljednjih godinu dana pomogli su u radu Stožera civilne zaštite vezano uz epidemiju koronavirusa. Ukratko uvijek su tu kada nam treba pomoć i na tome im od srca hvala, izjavio je načelnik.

U svom obraćanju, Petar Gregurić, predsjednik VZO, istaknuo je da mu je drago da lokalna zajednica surađuje s vatrogascima i što je prepoznala potrebu za vozilom, s kojim se tehnička opremljenost digla na višu razinu.
Primopredaja vozila završila je porukom i željama da  ga koriste čim manje za vatrogasne intervencije, a više za vatrogasna natjecanja i vježbe.