17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
napokon stigao odgovor

Veća ili manja stražnjica? Stručnjaci otkrili koja je bolja za zdravlje
V

Ipak, svi mogu izgledati prelijepo i biti zdraviji ako vježbaju i pravilno se hrane

Ne propustite

Nova istraživanja pokazuju da žene s većim bokovima i stražnjicom imaju manji rizik od srčanog udara, moždanog udara, dijabetesa tipa 2 i visokog krvnog tlaka od onih koje nakupljaju salo oko trbuha.

Znanstvenici s harvardske medicinske škole su salo iz bokova i stražnjica žena koje imaju takav oblik tijela ubrizgali u miševe, a oni su pak lakše izgubili kilograme i bolje su koristili inzulin, što je potvrdilo da nisu sve masnoće loše, piše Body+Soul.

S druge strane, žene koje imaju oblike tijela poput jabuke (salo im se pohranjuje oko struka) u većoj su opasnosti od bolesti poput dijabetesa i srčanih bolesti. Razlog tomu leži u činjenici da se salo sprema oko trbuha, gdje se nalaze unutarnji organi poput jetre i gušterače. Tako žene koje imaju višak kilograma na trbuhu mogu lakše razviti dijabetes ili pak oboljeti od visokog tlaka. Osim toga mogu patiti od tjeskobe i depresije.

No imati oblik jabuke ne znači nužno imati i loše zdravlje. Žene koje su klasični oblik jabuke, ali nemaju viška kilograma, dobar su primjer za to.

Žene koje imaju višak kilograma u nogama i stražnjici izloženije su bolestima poput osteoporoze, proširenih vena, poremećaja u prehrani, a mogu patiti i od niskog samopoštovanja.

Ipak, svi mogu izgledati prelijepo i biti zdraviji ako vježbaju i pravilno se hrane.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×