JAZZ večer u Kugli

18:10h
0
Igor Lumpert

Nakon kraće pauze, Kugla nam je pripremila još jednu poslasticu za sve ljubitelje jazza. Večeras će nastupiti Igor Lumpert [SLO] – sax, Nasheet Waits [SAD] – bubanj i Chris Tordini [SAD] – kontrabas.

Igor Lumpert započeo je svoju formalnu naobrazbu sa 19 god. na Bruckner konzervatoriju u Linzu,u Austriji. Već je u to vrijeme sa svojim sastavom Sidewinders osvojio nagradu za najbolji jazz sastav Njemačke. Po završetku studija dobio je poziv od jednog od najboljih kontrabasista današnjice, Reggiea Workmana (kojeg smo isto imali priliku gledati uživo prije nekoliko godina),da dođe studirati na New School University, u New Yorku.Kao jedan od najboljih studenata,dobio je stipendiju, i odselio se u NY 2000.godine.

Kao progresivni tenor saksofonist i kompozitor,surađivao je s imenima poput John Abercrombiea,Reggie Workmana, Chico Hamiltona, Sam Barsha,Billy Harpera,itd., te prošao velik dio europskih i svjetskih jazz festivala.. U Kc nam dolazi u pratnji dvojice mladih, ali već vrlo traženih muzičara iz NY-a.

Nasheet Waits (bubanj) – Sin legendarnog perkusioniste Fredericka Waitsa, jedan je od najperspektivnijih mladih bubnjara na svjetskoj jazz sceni. Surađuje s imenima poput Ron Cartera, Joe Lovana, Joshue Redmana itd., s kojima je proputovao veći dio planeta.

Christopher Tordini (kontrabas) – Već tijekom studiranja na New School for Jazz and Contemporary Music sa 20tak godina Chris postaje jedan od najtraženijih kontrabasista današnjice. The Blue Note, Smalls, the Village Vanguard, samo su neka od prestižnih NY jazz klubova u kojima Chris redovito nastupa sa nekom od svojih nekoliko kombinacija.

Ulaz je besplatan a koncert počinje u 21h, stoga bez razmišljana put Kugle.