22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SDP, HSS, HNS, HSU, Laburisti

FOTO Velika koalicija predstavila kandidate za Jakšićeve zamjenike i predsjednika Gradskog vijeća
F

Ovo je doista najbolji tim za Koprivnicu koji će u idućih ne četiri, već osam godina napraviti velike stvari, rekao je Mišel Jakšić.

Ne propustite

Mišel Jakšić (SDP) danas je predstavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Koprivnice, a kao njegove zamjenice kandidirat će se aktualna zamjenica Melita Samoborec (HNS) i nezavisna kandidatkinja Ksenija Ostriž, ravnateljica koprivničke Srednje škole. Kao kandidat za predsjednika Gradskog vijeća istaknut je HSS-ov Ivan Pal.

– Izuzetno sam sretan i ponosan jer smo dogovorili jako puno projekata koje ćemo u idućih mjesec dana prezentirati građanima. Ovo je doista najbolji tim za Koprivnicu koji će u idućih ne četiri, već osam godina napraviti velike stvari. Koprivnica je danas jedan od najljepših i najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj, a svi želimo da je u idućem mandatu učinimo i najljepšom i najrazvijenijom. Trebat će i nešto sreće, puno ćemo napraviti mi, a nadam se da će nam Vlada omogućiti drugi kolosijek i brzu cestu, nakon čega je zaista sve u našim rukama – rekao je kandidat za gradonačelnika Mišel Jakšić.

Kandidatkinja za njegovu zamjenicu, koja ga je i dosad pratila u mandatu zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika, Melita Samoborec, istaknula je da je iznimno ponosna na obrazovanje u Koprivnici zbog čega ju se može zvati gradom znanja.

Melita Samoborec i Ksenija Ostriž kandidatkinje su za zamjenice gradonačelnika // Foto: Sanjin Bojić

– Sa sigurnošću mogu reći da smo dokazali i pokazali da se u Koprivnici neke strategije i projekti mogu kvalitetno i brzo realizirati. Najgore će biti ako počnemo stagnirati i tapkati u mjestu. Ovaj tim to sigurno neće dozvoliti i radit će na prosperitetu svih Koprivničanaca – rekla je Samoborec.

Novo lice na političkoj sceni je Ksenija Ostriž, ravnateljica Srednje škole, koja je također kandidirana za mjesto zamjenice gradonačelnika.

– Dolazim iz obrazovnog sektora i taj dio mi je jako važan, a po zanimanju sam diplomirani ekonomist tako da mi nisu strana ni konta, knjiženja i ostalo. Željela bih zahvaliti svima koji su mi odlučili ukazati ovu čast i odgovornost da vas predstavljam u lokalnoj vlasti i da zajedno pokušamo riješiti one stvari koje muče svakog Koprivničanca – zahvalila se Ksenija Ostriž.

HSS je u ovoj koaliciji predstavljen kandidatom za predsjednika Gradskog vijeća, predsjednikom gradske organizacije stranke Ivanom Palom, koji je pojasnio razloge ulaska HSS-a u ovu koaliciju.

– HSS nije prišao ovoj koaliciji zbog koalicije s SDP-om na nacionalnoj razini. Prišli smo joj zbog toga što smo jasno definirali naše ciljeve i metode kojima bismo u Koprivnici do njih željeli doći. Za HSS nema alternative, a siguran sam da ni nema alternative za Koprivnicu osim ove koalicije i uvjeren sam da možemo uspjeti – uvjeren je Pal.

Čelnik županijskog SDP-a Slavko Tucaković pomno je pratio predstavljanje // Foto: Sanjin Bojić

Kao jedan od najvažnijih projekata Jakšić je istaknuo jednosmjensku nastavu, a izrazio je žaljenje za izgubljenim vremenom zbog čekanja javno-privatnog partnerstva kojim je trebala biti građena osnovna škola na Podolicama.

– Jednosmjenska nastava je nešto što se mora napraviti u idućih četiri godine. Žao mi je što smo izgubili tri godine i što nam stoje deseci milijuna kuna za školu na Podolicama, Obrtničku školu, dogradnju škole Đuro Ester i umjetničke škole i što je JPP odlukama Vlade doveden pod upitnik. Kada oni odluče da se tim modelom ne ide, gradit ćemo sami – najavio je Jakšić.

Koalicija je definirala i broj kandidata s kojima će biti zastupljeni na izbornoj listi. Tako je najbrojniji SDP s 14 mjesta, HSS ima četiri, dok HNS, HSU i Hrvatski laburisti imaju po jedno mjesto.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Spas od vrućina

Kako rashladiti sobu? Uz ove trikove ventilator možete pretvoriti u klimu

Ako se pitate kako brzo i lako rashladiti sobu, klasični ventilator lako i brzo možete pretvoriti u svojevrstan klima...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×