Nova lica

Velike promjene u koprivničkoj bolnici, mnogi odjeli dobili su nove šefove, a dio njih je zadržao svoja mjesta

Nastavit ću i dalje razvijati odjel i raditi na boljoj organizaciji posla, rekla je Dijana Osman, nova šefica HBO-a.

11:50h
0
Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek - Koprivnica // foto: arhiva
Opća bolnica u Koprivnici

Izabrani su novi i novi-stari šefovi odjela u koprivničkoj općoj bolnici, koji su dužnost u novom mandatu preuzeli 1. srpnja.

Potvrdio nam je to i Mato Devčić, ravnatelj bolnice. Da će biti raspisan interni natječaj, najavljivano je još u travnju.

No, nije nam želio komentirati detaljnije taj izbor te je rekao da će o tome govoriti na konferenciji za medije koja će se održati idući tjedan.

Prema tome, na internetskim stranicama bolnice dalo se iščitati da je dugogodišnju šeficu Hitnog bolničkog odjela, dr. Gordanu Slavetić zamijenila mlada liječnica Dijana Osman.

Gordana Slavetić // foto: Glas Podravine
Gordana Slavetić više nije šefica HBO-a // Foto: Arhiva

– Nastavit ću i dalje razvijati odjel i raditi na boljoj organizaciji posla. Da se uz edukacije i razgovore s liječnicima opće medicine ne upućuju pacijenti na pregled koji nisu hitni jer nas ponekad to previše opterećuje i troši se vrijeme na takve preglede. Isto tako, raditi na edukacijama djelatnika, sudjelovati na kongresima i simpozijima – kazala nam je dr. Dijana Osman, nova šefica HBO-a.

Također, šef internističkog odjela više nije cijenjeni kardiolog Krešimir Šutalo već je to postao Igor Žabić, liječnik koji je prije dvije godine proglašen jednim od 10 najboljih u državi.

Na Odjelu infektologije i pulmologije isto je došlo do promjene te će umjesto dosadašnje Vesne Mađarić, šef odjela biti mladi liječnik Ozren Koluder. Do promjene je došlo i na Odjelu radiologije gdje je dr. Ivicu Jakupića zamijenio dr. Goran Mihailović.

Dr. Ivica Stanišić i dalje će vodoti Odjel ginekologije i opstetricije // Foto: Matija Gudlin

Izdvojimo i Odjel pedijatrije gdje na čelnoj poziciji ostaje dr. Maja Toth – Mršić, na Odjelu ginekologije i opstetricije i dalje će glavni biti dr. Ivica Stanišić te na čelu Odjela psihijatrije dr. Mirjana Gašparić – Sikavica.

Na Odjelu za otorinolaringologiju šef  ostaje dr. Željko Odobašić.

Također, na Odjelu za oftalmologiju i dalje će glavna biti dr. Jasna Pavičić-Astaloš. Promjene nema ni na odjelu za patologiju te voditeljica ostaje dr. Elizabeta Horvatić.

čitam...