7.9 C
Koprivnica
Srijeda, 24. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PORA

Veliki interes općina za stručnu pomoć Razvojne agencije PORE KKŽ za prijavu na natječaje financirane iz Državnog proračuna
V

Od 25 jedinica lokalne samouprave u Koprivničko-križevačkoj županiji status potpomognutog područja imaju 22 općine koje su mogle kandidirati svoje projekte.

Ne propustite

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, osim za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, pruža stručnu pomoć jedinicama lokalne samouprave i u pripremi projekata koji se financiraju iz nacionalnih izvora-ministarstava, središnjih državnih ureda i fondova.

Iako se kod nacionalnih izvora radi o pojedinačno manjim iznosima sredstava u odnosu na EU projekte, za njih postoji veliki interes od strane općina jer kroz te natječaje financiraju svoje manje projekte ili fazno kroz godine i veće projekte.

Najviše interesa općine su iskazale za natječaje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, a posebno za Poziv za iskaz interesa za dodjelu financijskih sredstava u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2022. godinu, što je i očekivano jer su prihvatljivi prijavitelji bile općine koje su u skladu s Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti stekle status potpomognutog područja (I., II., III., i IV. skupina prema stupnju razvijenosti).

Od 25 jedinica lokalne samouprave u Koprivničko-križevačkoj županiji status potpomognutog područja imaju 22 općine koje su mogle kandidirati svoje projekte.

U prvih osam mjeseci 2022. godine Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi 39 projekata ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna koji su prijavljeni na 11 Javnih poziva financiranih iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Rezultati za neke od Javnih poziva su već objavljeni, a za neke je obrada još uvijek u tijeku. Trenutno je moguća prijava na Javni poziv za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada kojeg je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Iz Državnog proračuna Republike Hrvatske ove godine je općinama u Koprivničko-križevačkoj županiji za sufinanciranje njihovih projekata odobreno 12,1 milijuna kuna.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×