epidemija

Veliki skok oboljelih u županiji, koronavirus ušao u jedan križevački Dom za starije i teško bolesne

Objekt u Križevcima je stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada kontakata.

10:13h
0
kz dom
Foto: Grad Križevci

Koronavirus ušao je u Dom za starije i teško bolesne osobe Senior Care u Križevcima! Kako izvještava županijski Stožer, tamo je 15 osoba pozitivno na koronavirus, dok je još 29 novih pozitivnih, ukupno 44 na području cijele županije!

Objekt u Križevcima je stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada kontakata.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 107 slučajeva bolesti COVID-19, sedam osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 372 slučajeva
bolesti COVID-19.

S obzirom na povećanje broja oboljelih te epidemiološku situaciju na području županije Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te poštuju Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice.

Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti za razdoblje pred nama jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW