pomoć bližnjem

VELIKO SRCE PICOKA Humanitarni sportski vikend prikupio preko 20 tisuća kuna za teško bolesnog Roberta Jagetića

Drugog dana prikupljeno je 18.142 kune i 10 eura donacija. Sveukupno nakon dva dana sakupljeno je 21.712,50 kn + 10 eura.

18:30h
0

Na inicijativu svih prijatelja teško oboljelog Roberta Jagetića u Đurđevcu je održan Humanitarni sportski vikend. U programu su sudjelovali mnogi sportski klubovi te udruge građana kao i udruge građana i na taj način podržali ovu akciju. Organiziran je dvodnevni sportski humanitarni program. Prvog dana, u subotu, odigrani su rukometni susreti mladih djevojčica iz rukometnih škola Đurđevca, Virovitice i Pitomače. Kao vrhunac dana igrala se prvenstvena utakmica 2. HRL za žene između domaćeg rukometnog kluba Graničar i gošći iz Vukovara. Nošene dodatnim motivom Đurđevčanke su slavile 28-23.

Tijekom utakmica održavane su nagradne igre za gledatelje koji su tijekom dana na ulazu u dvoranu mogli donirati novac za obitelj Jagetić kako bi pomogli s liječenjem i ostalim troškovima.  Sakupljeni iznos donacija prvog dana bio je 3.570,00 kuna.

U nedjelju je program bio popunjen uglavnom nogometom. Sve je započelo odigravanjem malonogometnih utakmica mlađih uzrasta djece iz Škole nogometa grada Đurđevca i gostiju iz koprivničkog Slaven Belupa, virovskog Podravca i Virovitice. Organizator i pokretač bio je domaćin NK Graničar Đurđevac.

Također, igrana je i košarkaška utakmica između mladih košarkaša KK Mladost Đurđevac. Vrhunac dana bio je malonogometni turnir kvartova grada Đurđevca, natjecale su se Ledine, Novo Selo, Centar i Peski. U kvartovskim ekipama okupili su se mnogi aktivni sportaši, ali i rekreativci koji su obilježili nogomet u gradu Đurđevcu u nekim prošlim godinama.

Igrači su donirali novac i na taj način podržali ovu akciju. Pobjednik turnira je bila ekipa kvarta Peski koja je pobijedila u sve tri odigrane utakmice.

U vremenu između utakmica održano je izvlačenje tombola koju su omogućili brojni donatori kroz razni materijal, proizvode i usluge a gledatelji su mogli uživati u pripremljenim lepinjama i ostalim slasticama.

Drugog dana prikupljeno je 18.142 kune i 10 eura donacija. Sveukupno nakon dva dana sakupljeno je 21.712,50 kn + 10 eura.

– Ići ćemo kod obitelji Jagetić doma odnijeti novac. Skupilo se od prodaje kolača i donacija, a mi smo prezadovoljni odazivom. Želimo se zahvaliti Gradu Đurđevcu i svim ljudima koji su donirali, nismo mislili da će ovo sve proći tako sjajno. Đurđevčani su pokazali da imaju veliko srce i zato sam jako ponosna – rekla je Iva Funtek, jedna od pokretačica humanitarne akcije.

Loading...