Demantij

Verica Rupčić: Nije točno da vijećnici nisu znali upaliti tablete, svi su ih upalili na vrijeme, no tek je peta točka omogućila elektronsko glasanje

Dakle, svi vijećnici su uključili svoje tablete pravilno i na vrijeme, ali sustav nije pravilno funkcionirao pa se i nije moglo glasovati elektronskim putem, kaže u svom priopećnju Verica Rupčić.

10:11h
0
Verica Rupčić // Foto: Matija Gudlin
Verica Rupčić // Foto: Matija Gudlin

 

Nakon što smo 27. rujna objavili članak naslova Županija prva uvela elektronski sustav glasanja na sjednicama, svi vijećnici dobili tablete, a neki ih nisu znali ni upaliti, stigao je demantij potpisan od strane potpredsjednice Županijske skupštine Verice Rupčić (HDZ), a koji prenosimo u cijelosti:

Nije točno da članice i članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije nisu znali upaliti tablete, budući da su sudjelovali na edukaciji za primjenu istih u okviru priprema za navedenu sjednicu, koja je održana 13. rujna. Da su osobe, koje se nazivaju novinarima, shvatile o čemu se radilo i što se događalo na sjednici, napisali bi činjenice. Na sjednici je 5. točka dnevnog reda bila izmjena poslovnika, a tek ista izmjena omogućava prelazak na elektronsko glasovanje. Dakle, svi vijećnici su uključili svoje tablete pravilno i na vrijeme, ali sustav nije pravilno funkcionirao pa se i nije moglo glasovati elektronskim putem.

Novinari trebaju provjeriti činjenice, a ne pisati tekstove na osnovu nagađanja, a s ciljem omalovažavanja i to opetovano u nizu tekstova.

Ovim tekstovima ste nanijeli veliku štetu članicama i članovima Županijske skupštine, a time i predstavničkom tijelu, instituciji Županije, ali i cijeloj Podravini i Prigorju.

Stoga očekujemo objavu ovog reagiranja uz vašu ispriku.’

S poštovanjem,
Potpredsjednica Županijske skupštine
Koprivničko-križevačke županije
Verica Rupčić, v.r.

čitam...