grad zagreb

Veronika Drljačić i Neven Krulić srušivši osobne rekorde postali juniorski dvoranski prvaci Hrvatske na 400 metara

Također su nastupile i Lucija Zimonji i Marcela Gudić.

10:00h
0
Neven Krulić, Drago Palčić i Ida Šimunčić // Foto: Facebook

Protekli vikend bio je sjajan za Atletski klub Križevci. Grad Zagreb ugostio je Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, a sjajne rezultate ostvarili su Veronika Drljačić i Neven Krulić.

Oboje su postali prvaci države u utrkama na 400 metara. Kako ističe njihov trener Drago Palčić, oboje su istrčali sjajno, a sve je to rezultat dobro odrađenih priprema u Beogradu i Puli. Neven Krulić istrčao je svojih 400 metara za sjajnih 49.49, dok je Veronika Drljačić osvojila zlato istrčavši 56,55.

– Malo smo radili ambicioniznije, solidno smo odradili zimski dio i sve bi smo to željeli zaokružiti nastupom na Balkanskim igrama u Istanbulu koje su za dva tjedna. Ovo su rezultati koji garantiraju borbu za visoki plasman. Pripreme traju stalno, samo smo mijenjali mjesto boravka, imali smo sjajne uvjete. Neven je istrčao svoj osobni rekord, i dvoranski i na otvorenom, a Veronika je skinula osobni rekord u dvorani – rekao nam je Drago Palčić.

Sretna je i zlatna atletičarka.

– Presretna sam jer sam osvojila naslov i zato što ću 10. veljače ići u Tursku na Prvenstvo Balkana. Bile su to duge pripreme, ali su se ipak isplatile – rekla je Veronika Drljačić.

Također su nastupile i Lucija Zimonji i Marcela Gudić, a u utrci djevojaka na 800 metara bile su šesta, odnosno sedma. Lucija je istrčala za 2:21,08, dok je Marcelino vrijeme bilo 2:25,82.

Idućeg vikenda na istom se mjestu održava Dvoransko prvenstvo za seniore na kojem će nastupiti Ida Šimunčić i Ognjen Mergon, članovi križevačkog kluba. Oni su također trčali ovog vikenda, ali izvan konkurencije. Ida je 400 metara istrčala za 56.67 sekundi, dok je Mergon trčao na 3000 metara i završio u vremenu 8:55,11.