11.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Afera vatrogasci

Vesna Želježnjak pravomoćno osuđena na osam mjeseci uvjetnog zatvora
V

Ne propustite

U presudi stoji da joj je izrečena prestroga kaznena sankcija te je drugostupanjski sud smanjio kaznu sa 11 na osam mjeseci.

Vesna Želježnjak (SDP) bivša koprivnička gradonačelnica te saborsksa zastupnica, na Bjelovarskom je Županijskom sudu pravomoćno osuđena na osam mjeseci zatvora, dvije godine uvjetno.

Podsjetimo, V. Želježnjak počinila je kazneno djelo prijevare te krivotvorenja službene isprave, a nakon žalbe na presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, kazna joj je s 11 mjeseci smanjena na osam. Ujedno, nije kriva za prijevaru, već za sitnu prijevaru.

Ona se u Sabor vozila Insignijom koprivničke Javne vatrogasne postrojbe, a u obrasce obračuna putnih troškova upisala je da se vozila svojim osobnim automobilom.

To se dogodilo u 13 slučajeva tijekom 2012. i 2013. godine, a u svakom pojedinačnom slučaju, radi se o nezakonitoj isplati od 380 kuna.

Protiv presude zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, Želježnjak je podnijela žalbu putem svojeg odvjetnika Krunoslava Kunštića zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke suda o kazni.

No na bjelovarskom je sudu utvrđeno da je žalba samo djelomično osnovana.

U žalbi V. Želježnjak ukazuje na iskaz Slavka Tucakovića, tadašnjeg šefa JVP-a. Također, tvrdi da je doista putovala u Sabor svojim automobilom jednom tjedno.

No prvostupanjski je sud zaključio da je optuženica koristila vozilo JVP-a s vozačem, jer to potvrđuju radni listovi.

Tijekom 2012. i 2013. godine za upotrebu privatnog automobila isplaćeno joj je 15.580 kuna te je taj dio žalbe na bjelovarskom sudu smatraju neosnovanim.

No priznali su osnovanim da nije pravilno primijenjen kazneni zakon, jer je u 13 slučajeva u kojima je u pitanju 4940 kuna, pojedinačno riječ o sitnim prijevarama.

U presudi stoji da joj je izrečena prestroga kaznena sankcija te je drugostupanjski sud smanjio kaznu sa 11 na osam mjeseci.

Izrečena je uvjetna osuda od dvije godine, što sud smatra dovoljnim da se utječe na optuženicu koja je kaznena djela počinila kao državna dužnosnica.

Podsjetimo, Želježnjak je podnijela ostavku na mjesto gradonačelnice Koprivnice baš u vrijeme kad je nepravomoćno proglašena krivom, a kao razloge odlaska navela je obiteljske razloge te se vratila na svoje staro radno mjesto u Podravki.

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×