Viborg u Koprivnicu dolazi bez najbolje igračice Bojane Popović

00:23h
0
podravka

090223-podravka-mOdličan posao napravila je Podravka Vegeta u Ikastu. Osvojila je bodove koji su domaću ekipu eliminirali iz konkurencije za polufinale, a ujedno je poraslo i samopouzdanje igračica koje vodi iskusni trener Zdravko Zovko.

– Nismo baš najbolje ušle u utakmicu, no kad se obrana posložila, već u prvom poluvremenu, i meni je bilo lakše braniti. Počele smo ih stizati, u drugom dijelu smo ih stigle, hvala Bogu, i prešle u vodstvo kojeg smo zadržale do kraja, držale smo utakmicu u našim rukama. Moram pohvaliti cure kako su odigrale obranu u većem dijelu utakmice – rekla je o susretu u Ikastu najbolja pojedinka na terenu, Podravkina golmanica Ivana Jelčić.

– Mislim da smo ih dobile obranom, jer smo se prilagodile njihovom načinu igre, što im nije odgovaralo – dodala je Maja Kožnjak, koja je također bila raspoložena za igru u Danskoj.

Sretan je bio i trener Zdravko Zovko, njegova je ekipa preskočila još jednu barijeru, pobijedila je utakmicu koju je morala dobiti, iako igra nije cijelo vrijeme bila na visokoj razini.

– Čestitam djevojkama na velikom htijenju i volji. Bilo je jako važno pobijediti nakon onog poraza u Viborgu, i pomalo teške atmosfere koju smo imali za vrijeme boravka u Danskoj. Nije baš da je sve bilo idealno, ali djevojke su pokazale da imaju karakter, ambiciju i želju, koju iskazuju i na terenu – kazao je Zovko.

090223-baklja.-m– Kroz cijelu sezonu pokazali smo da imamo snage i da uvijek možemo podići ritam igre, bolje od većine suparnica. To je ono što ohrabruje, i djevojke su počele vjerovati da u današnjem rukometu nema rezultata kojeg se ne može nadoknaditi. No, šteta je što dozvoljavamo da idemo u minus, kad za to nemamo potrebe. Ekipe poput Hypa i Viborga takvu opuštenost kažnjavaju znatno strože, stoga ćemo te nedostatke morati otkloniti za preostale tri utakmice. A ako će uz to želja i borbenost i dalje biti na visokoj razini, onda se nikoga ne bojim – istaknuo je Zdravko Zovko.

Podravka Vegeta u srijedu u Koprivnici igra prvenstvenu utakmicu s varaždinskom Kokom, a u subotu je na rasporedu veliki derbi – dolazi danski Viborg, i to bez svoje najbolje igračice Bojane Popović, koja je na gostovanju kod Hypa u Beču prošlog petka teško ozlijedila koljeno.