29 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
samo što nije

VIDEO Dva tjedna prošla su od igrokaza na brzoj cesti, ništa se ne događa pa smo pitali Hrvatske ceste što se čeka, evo što kažu
V

Pripremni radovi na projektima, većim dijelom, se ne odnose na fizičke radove na samom gradilištu, već na nužnu pripremu kao preduvjet početka građevinskih radova, kažu iz HC-a

Ne propustite

Točno 15 dana prošlo je otkako je premijer Andrej Plenković, u pratnji brojnih ministara i lokalnih političara, svratio na krak brze ceste kod Križevaca i prisustvovao uvođenju izvođača u posao nastavka gradnje prometnice prema Kloštru Vojakovačkom. Rekao je tada da je to veliki korak za našu županiju koji se dugo čekao i poručio izvođaču, odnosno predstavniku Kamgrada, nemojte da sada stane!

Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta, rekao mu je da ne brine, da je sve sređeno i da će krak dug 7,5 kilometara biti gotov u roku od 30 mjeseci, a svemu tome svjedočio je i prometni ministar Oleg Butković. Štoviše, ministar je nakon inzistiranja nas novinara na točnom početku radova, pomalo posprdno odgovorio da radovi počinju sutradan u 11.03 sati, što je, naravno, bila neslana šala prema Podravcima.

Otvorenje radova na dionici brze ceste Križevci - Kloštar Vojakovački
Foto: Ivan Balija

Znalo se te srijede da radovi neće početi u četvrtak u 11.03, no svi mi nadali smo se da će se nešto vidljivo početi događati dva tjedna kasnije. Nažalost, prevarili smo se. Na mjestu gdje je tada bila gužva, sada je pustoš i nema nikakvih naznaka radova. Ponukani time, jučer smo poslali upit Hrvatskim cestama što se događa, zašto nema radnika, odnosno radova i je li to sve samo bio igrokaz onih koji, inače, ne bi trebali cirkusirati. Istog dana došao nam je i odgovor od glasnogovornice HC-a Tamare Đurijanček.

Radovi na sjeći drva počinju uskoro

– Od dana uvođenja u posao započeo je teći ugovorni rok koji je za izvođača radova obvezujući sukladno potpisanom Ugovoru. Na istome je da organizira dinamiku radova sukladno roku, a u skladu s ugovornim obvezama i dinamičkim planom kojeg su dužni predati unutar 30 dana od uvođenja u posao – napisala je uvodno.

Pojasnila je da se u ovom trenutku, baš kao što je to slučaj na svim projektima, a posebice na onima velike financijske vrijednosti i zahtjevnosti, traju pripremni radovi koji podrazumijevaju izradu dinamičkog plana, provedbu proceduralnih stavaka, ishođenja potrebnih akata, mobilizaciju strojeva, radova geodezije i slično.

Brza cesta
Foto: Ivan Balija

– Nastavno na navedeno, informirali bismo vas kako izvođač planira u najkraćem mogućem roku započeti s radovima na sječi drveća, a što će biti prva vidljiva aktivnost na gradilištu. Ponavljamo kako su radovi započeli uvođenjem u posao, međutim pripremni radovi na projektima, većim dijelom, se ne odnose na fizičke radove na samom gradilištu, već na nužnu pripremu kao preduvjet početka građevinskih radova – zaključili su iz HC-a.

Dakle, prema njihovim riječima, prvi radovi samo što nisu počeli, no oni će se odvijati daleko od očiju javnosti. Sukladno tome, radnim strojevima na kraju kraka u Križevcima možemo se nadati tek iduće godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Samo odabrane

FOTO Čak 15 skulptura picoka izloženo u galeriji, jedna od njih krasit će obnovljeni đurđevački trg

U galerijskim prostorima Muzeja u Starom gradu izloženo 15 idejnih rješenja koja su pristigla na natječaj za skulpturu picoka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×