VLASNIK KTC-A NA RTL-U

VIDEO Ivica Katavić: Za vrijeme epidemije trgovci se neće igrati s dizanjem cijena, kupci bi to kaznili

Vjeruje da će krilatica Kupujmo hrvatsko sada doći do izražaja.

12:31h
0

U izdanju RTL-ovog Dnevnika gostovao je Ivica Katavić, vlasnik KTC-a i predsjednik Udruženja trgovine pri HGK. Pojača li se kriza – rekao je Katavić, a prenosi rtl.hr – u hrvatskim trgovinama prvo bi moglo nestati proizvoda koji dolaze s tržišta koja su najviše izložena koronavirusu.

– Kao što je talijansko tržište. Veseli me informacija da se Kina oporavlja od koronavirusa jer je puno proizvodnih tvrtki ovisno, prije svega, o ambalaži iz Kine. U prvom redu je to Italija zbog tjestenine i drugih proizvoda, ali nadam se da do toga neće doći – rekao je Katavić.

S obzirom da bi potražnja mogla rasti, a ponuda padati, dio građana strahuje da će rasti i cijene. No, Katavić je naglasio kako on može garantirati da KTC neće drastično dizati cijene, primjerice, kruha, mlijeka i jaja.

Ivica Katavić // Foto: Matija Gudlin
Ivica Katavić // Foto: Matija Gudlin

–  Mislim da se i kolege iz drugih trgovačkih lanaca ne bi igrali. Predugo smo svi stjecali trgovački ugled da bi ga jednim potezom srozali. To bi naši kupci znali kazniti. S druge strane, to bi se pročulo i mediji bi nas razapeli. Čisto sumnjam da bi se netko usudio igrati takvim potezom – smatra.

Vjeruje da će krilatica Kupujmo hrvatsko sada doći do izražaja.

– Jasno je da ako štitimo domaću, u ovom trenutku prehrambenu industriju, da štitimo sami sebe. Drago mi je bilo da je gospodin Pucar, čelni čovjek jedne od najvećih prehrambenih kompanija, dao izjavu da su oni spremni šest mjeseci bez problema održati snabdijevanje. Mislim da i mi trgovci im svojim načinom rada moramo osigurati da ta roba i nađe svoje kupce – zaključio je Katavić, aludirajući, naravno, na Podravku.

Loading...