12.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBRAĆANJE JAVNOSTI

VIDEO Koronom zaražena osoba iz Legrada radi u domu koji radi na crno
V

Ukupno, u posljednja 24 sata na našem području evidentirano je šest novih slučajeva zaraze.

Ne propustite

Koronavirus je ušao u križevački samostan sestara Bazilijanki, priopćio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. Županijski Stožer danas je, u 12.30 sati, održao konferenciju za medije, prvu nakon nekoliko tjedana.

Ukupno, u posljednja 24 sata na našem području evidentirano je šest novih slučajeva zaraze. Četiri pozitivne su sestre iz spomenutog samostana. Jedna je osoba iz Legrada, zaposlenik društva s ograničenom odgovornošći koji se navodno bavi brigom o starijim osobama, iako nema dozvolu ministarstva, kazali su iz Stožera.

– Godine 2015. zabranjen im je rad. Navodno rade i dalje, nemamo obavijesti o tome. Izvijestili smo inspekciju rada i Državni inspektorat. Vidjet ćemo koliko osoba ondje ima i kako su zbrinute. Zasad imamo samo informaciju da je ta osoba pozitivna. Poduzet ćemo sve mjere da se štićenici zbrinu – rekao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Zamjenica načelnika Stožera Melita Ivančić // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Podsjetio je kako 7. listopada ističu mjere ograničavanja broja osoba na svadbama i obaveznog nošenja maski u zatvorenim prostorima.

– Od nacionalnog Stožera zatražit ćemo odluku o produženju mjera za svadbe, da i dalje ostane 100 osoba. Isto je i za maske u zatvorenim prostorima, na javnim okupljanjima. Nadamo se da će nacionalni Stožer produljiti odluke – rekao je Ljubić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Dr. Draženka Vadla kazala je kako s današnjim danom imamo 226 pozitivnih osoba. Potvrdila je, glede samostana, da su prekjučer dobili prvu pozitivnu sestru, hospitaliziranu u koprivničkoj bolnici. Tragom toga, prema uputama, provjerili su stanje u cijelome objektu.

Dr. Draženka Vadla // Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Objekt se sastoji od tri dijela, jednoga za starije i nemoćne osobe osobe, njih otprilike 14, drugoga za osam časnih sestara od kojih je pet pozitivnih te trećega u kojemu je 15 nezbrinute djece. Sestre brinu o svima njima. Uz pet pozitivnih, u samoizolaciji su svi koji su bili s njima u kontaktu. Kliničke slike tijekom 14 dana mogu se razviti kod ostalih, postupat ćemo u skladu s time. Imaju i vanjske suradnike, svi su u epidemiološkoj obradi i pod nadzorom. Nastojimo organizirati život u tome objektu – kazala je.

Izazov je, nastavila je, pozitivna u trgovačkom društvu koje vodi brigu o starijim i nemoćnim osobama. Moraju utvrditi koliko je osoba smješteno u tzv. staračkom domu, koliko osoba radi i kakva je situacija. U narednim danima nadaju se kako će dobiti kompletnu sliku, dodala je. Spomenula je i kako vlasnik objekta, koji nelegalno radi, nije dao točan podatak o broju osoba koje se ondje nalaze.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/378750473134483/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×