31.3 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
trajalo je nekoliko minuta

VIDEO Na nebu su se jučer navečer pojavili neobični svjetleći objekti, neki su pomislili da je riječ o NLO-ima
V

Riječ o mreži komunikacijskih satelita Starlink tvrtke SpaceX Elona Muska

Ne propustite

Jučer navečer brojni su se građani iznenadili prizorom neobičnih svjetlećih objekata na noćnom nebu. Pojava se mogla vidjeti iza 21 sat i trajala je nekoliko minuta.

Iako su neki građani pomislili da se radi o neidentificiranim letećim objektima, to je daleko od istine već je riječ o mreži komunikacijskih satelita Starlink tvrtke SpaceX Elona Muska.

Sateliti su gusto grupirani dok se pomoću vlastitih ionskih motora polako penju na konačnu orbitu od 550 kilometara visine, jureći brzinom od oko 28.000 km/h, a nakon što se pozicioniraju, više neće biti toliko uočljivi.

Tih 60 Starlink satelita lansirano je s Floride 4. svibnja, a u  trenutku kada su bili vidljivi s našeg područja nalazili su se na visini od oko 220 kilometara i kretali su se brzinom od oko 27.000 km/h, piše Dalmacija Danas.

Pogledajte neobične prizore.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajme

Božo napravio krš i lom BMW-om u Glogovcu, pijan se zabio u vozačicu pa zbrisao

Božidar je proglašen krivim na Općinskom sudu u Koprivnici nakon što je pijan napravio dar-mar svojim BMW-om u Glogovcu. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×