24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nastavak

[VIDEO] NOVA EPIZODA ‘Medicinska sestra’ dr. Jusupa uletjela u ordinaciju dok se snimao prilog RTL-a, izveo ju policajac
[

Ne propustite

Ministarstvo zdravstva reagiralo je na nazapamćen slučaj ordinacije obiteljske medicine u Obrovcu te poslalo inspekciju kako bi utvrdila sve okolnosti.

Podsjetimo, pacijenti su prijavili ordinaciju Gorana Jusupa u Obrovcu, njegov način rada kao i način rada njegove medicinske sestre za koju se ispostavilo da uopće nema završenu medicinsku školu.

– Moj je zaručnik rekao da dođete popodne u ambulantu – kazala je medicinska sestra, ali do poslijepodnevne smjene navodna medicinska sestra se predomislila te kazala da liječnik neće razgovarati s novinarkom RTL-a.

Nema ona medicinsku školu

Specijalist obiteljske medicine koji 22 godine radi u Obrovcu tvrdi da je 25-godišnju ženu zaposlio kao spremačicu, ali da joj je sada dao otkaz. Dok se snimao prilog RTL-a, a kada je novinarka upitala liječnika je li svjestan da djevojka ima veliki problem, ona je uletjela u ordinaciju iz koje ju je potom izveo policajac.

– Čak sam je primio da doseli kod mene u stan. Ja sam joj želio pomoći da mi barem pobriše išta po radnom prostoru. Ništa drugo. Nema ona školu medicinsku, Bože sačuvaj. Mene to ništa ne šokira – kazao je specijalist obiteljske medicine Goran Jusup te dodao kako sestra nije radila medicinske poslove.

– Ne, ne, ona ništa nije medicinski radila jer ona to ne zna, to sam ja radio – rekao je Jusup.

Mi smo samo prijatelji, ništa drugo

– Veronika je 2008. upisala kod nas srednju školu za zanimanje prodavač, mislim da je prvu godinu uspješno odradila, a kasnije je u drugoj godini prekinula školovanje. Kasnije koju školu je završila stvarno ne znam – kazao je ravnatelj Srednje škole Obrovac Jurica Ćurko te kazao da u Obrovcu nije završila srednju školu.

Doktor Jusup tvrdi i da je pogrešno interpretirano da su oni i u intimnoj vezi.

– Ona se tako predstavlja da je ona meni žena, cura, zaručnica, ne, ne, ne. Mi smo samo prijatelji, ništa drugo – rekao je Jusup.

Ovaj je liječnik u posljednjih je pola godine izgubio 900 od 1300 pacijenata. Iako su ranije bili zadovoljni s njim, neki su ga i tužili.

Tužio sam ga, napisao pismeno zašto prelazim i sve… I rekli su mi ovdje u HZZO-u da oni sve znaju – rekao je Marin iz Obrovca.

Njegova bivša medicinska sestra koja je s njim radila više od dva desetljeća, kaže, da su nekad bili dobar tim i imali zadovoljne pacijente, ali ona je lani iz osobnih razloga odlučila otići u mirovinu.

– Ne znam ni sama koji detalj da vam opišem kad je njemu krenulo loše, on vam to može sam opisati kad je krenulo i ostali koji su primjećivali – kazala je bivša medicinska sestra dr. Jusupa Ruža Bašić.

Liječnica koja radi u susjednoj ordinaciji i u Obrovcu već četvrt stoljeća, sada ima oko 2200 pacijenata. Neki su se prebacili iz susjedne ordinacije.

– Ne slažem se da je ovdje loše ni živjeti ni raditi. Ovo je jedna jako dobra i lijepa sredina, ljudi su sasvim korektni. Ja smatram da nitko od nas, barem do sad, nije imao nikakvih ozbiljnijih problema – kazala je dr. Branka Zubak Marić.

HZZO raskinuo ugovor, Jusup tvrdi da će i dalje raditi
Nakon pritužbi pacijenata i druge inspekcije u siječnju, HZZO je s dr. Jusupom odlučio raskinuti ugovor s krajem travnja.

– Sad ću dalje raditi i to je to. Mogu raditi privatno. Ja sam zvao svog odvjetnika i on će poduzeti nešto – kazao je dr. Jusup.

Ministarstvo zdravstva u međuvremenu je odlučilo poslati još jednu inspekciju u Obrovac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

HDZ u Koprivnici, Sobota: SDP nosi samo probleme, a mi uz pomoć Vlade u županiji vodimo projekte teške 700 milijuna eura!

Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić (HDZ), kandidati HDZ-a na listi Darko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×