KAJ NE BI BILO

VIDEO Ogenj i Folklorni ansambl Koprivnica zajedničkim su snagama napravili nezaboravan spot, pogledajte zašto nisu nespojiva kombinacija

10:07h
0

Iako se na prvu čini kao nespojiva kombinacija, Folklorni ansambl Koprivnica i Ogenj ostvarili su vrhunsku suradnju. Zajedničkim snagama nastao je upravo danas objavljeni spot za uvodni singl podravskih rokera Kaj ne bi bilo ususret albumu Si kaj jen koji će se sastojati od 14 pjesama. Njegov se izlazak očekuje krajem travnja.


Frontmen Ognja Tomislav Kovačic objasnio nam je kako su nakon dodijele Porina odlučili proširiti, drugačije posložiti novi album. Pojavila se želja za suradnjom koju su FAK-ovci odmah prihvatili.

– Kaj ne bi bilo progovara o muško-ženskim odnosima, istovremeno je šaljiva, a kreće pomalo folkasto donoseći tradicijsku temu, što mi završavamo jednim brejkom, pa se vraćamo na punkerski stil. Jako su lijepo složili korake, podbijanja, kako to nazivaju. Koristili su podravsku nošnju s vezom Koprivničkog Ivanca. Željeli smo Podravinu prezentirati u najboljem svjetlu – pojasnio nam je Tomek, koji je u mladosti i sam bio folkloraš.

Foto: Ivan Balija
Ogenj // Foto: Ivan Balija

Da su iznimno zadovoljni kvalitetom stvorenog, u što se možete uvjeriti slušajući i gledajući spot, potvrdila nam je voditeljica koprivničkog ansambla Nina Šešić Mežnarić.

Foto: Ivan Balija
Tomislav Kovačic // Foto: Ivan Balija

– Zapravo imamo mnogo dodirnih točaka. Radeći autorske stvari, crpe mnogo toga iz tradicije. Nama je, pak, drago što će se proširiti publika obiju strana. Domaći smo, važno je pomoći jedni drugima – smatra N. Šešić Mežnarić.

I jedna i druga strana potvrdile su nam kako im vrijeme tijekom dvodnevnog snimanja nikako nije išlo na ruku. Bilo je hladno, padalo i puhalo, zbog čega je Tomek posebno zahvalan folklorašima. Čak je otkrio kako je produkcijski dvojac, koji inače radi moderniju glazbu, bio iznenađen.

Foto: kckzz.hr
Nina Šešić Mežnarić // Foto: kckzz.hr

Mislili su da će snimati babe koje će plesati kolo. Cure su se krasno sredile, odlično zbigecale – uvjerava nas Tomek.

Situacija je trenutno takva kakva jest, pa je vodećim ljudima dviju grupa – različitih, ali i sličnih po mnogočemu – teško govoriti kakvi su planovi u nastavku godine. FAK-ovci su planirali turneju po Češkoj, dok je Ogenj fokusiran na drugi polovicu. Dotad uživajte u njihovoj suradnji.

Folklorni ansambl Koprivnica // Foto: koprivnica.hr

čitam...