OBJAVLJENI REZULTATI

VIDEO Petoro djelatnika križevačke hitne nemaju koronavirus, stigli negativni nalazi

- Tim 1 i tim 2 su pacijenticu zbrinuli, prevezli ju na daljnje bolničko liječenje i tek kasnije došli smo do spoznaje da je pacijentica koju su zbrinjavali pozitivna na koronavirus - rekla je Hanžeković.

13:32h
0
Foto: Ivan Balija
Mirjana Hanžeković // Foto: Ivan Balija

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, javnosti se obratila i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu, Mirjana Hanžeković kako bi komentirala navode, odnosno natpise koji su se u protekla 24 sata pojavili u nekim lokalnim medijima.

Ti natpisi vezani su uz intervenciju hitne medicinske službe u Križevcima koja se dogodila 26. ožujka, a u toj intervenciji pomagalo se osobi zaraženoj koronavirusom.

– Tim hitne medicinske službe postupio je sukladno protokolu u trenutku zbrinjavanja pacijentice koja je u tom trenutku bila hitni pacijent bez potvrđene anamneze na sumnju na koronavirus – rekla je ravnateljica Hanžeković te naglasila kako je tim, sukladno protokolu, izašao u opremi koja je sukladna takvim situacijama.

– Tim 1 i tim 2 su pacijenticu zbrinuli, prevezli ju na daljnje bolničko liječenje i tek kasnije došli smo do spoznaje da je pacijentica koju su zbrinjavali pozitivna na koronavirus – rekla je Hanžeković.

Odmah zatim, u komunikaciji sa Epidemiološkom službom naše županije, djelatnike koji su tog dana bili u kontaktu sa zaraženom, maknuli su iz službe te ih poslali na testiranje, rekla je ravnateljica.

Upravo u ovom trenutku, doznajemo od županijskog stožera, kako su djelatnici negativni na koronavirus.

– Nastavno na izjavu ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjane Hanžeković po pitanju testiranih djelatnika Tim 1 i Tim 2 Hitne medicinske službe u Križevcima koji su 26. ožujka sukladno protokolu zbrinuli osobu kojoj je testiranjem nakon liječničke obrade utvrđena COVID-19 infekcija, obavještavamo vas kako je svih pet uzoraka djelatnika na COVID-19 infekciju negativno – poručuju iz stožera.  

[KORONAVIRUS] Nove informacije iz županijskog stožera! Više na —> https://epodravina.hr/video-broj-zarazenih-u-zupaniji-porastao-na-16-zabiljezena-cetiri-nova-slucaja/

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 3. April 2020

 

 

čitam...
Loading...