nezavisni saborski zastupnik

VIDEO Željko Lacković predstavio nadolazeću Picokijadu i otkrio da će se kandidirati na sljedećim izborima

Jedna od najvećih kulturnih i turističkih manifestacija kontinentalnog dijela Hrvatske, ove godine neće se održati u obliku na kakav nas je Đurđevac naviknuo i razmazio proteklih godina.

16:30h
0
Podravinoteka - press Picokijada 2018 - Đurđevac
Željko Lacković // Foto: Mario Kos

Željko Lacković, predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća i saborski zastupnik, osoba koju je gradonačelnik Hrvoje Janči imenovao za glavnu i odgovornu u Organizacijskom odboru Picokijade 2020. godine, obznanio je novosti u vezi Picokijade i grada Đurđevca.

Jedna od najvećih kulturnih i turističkih manifestacija kontinentalnog dijela Hrvatske, ove godine neće se održati u obliku na kakav nas je Đurđevac naviknuo i razmazio proteklih godina. Nažalost, razlog je epidemija koronavirusa koja je poremetila mnogo toga, pa tako i Legendu o Picokima.

– Održavanje naše najveće turističke i kulturne manifestacije nije dolazilo u pitanje. Slušat ćemo savjete ministra Beroša, organizirati da sve bude sigurno i za sudionike i za naše posjetitelje i obilježit ćemo još jednom veliku pobjedu, ovog puta nad Korona-begom – rekao je Lacković pa  se osvrnuo na Praznik rada i podjelu graha u Đurđevcu. Đurđevac je tako jedini nastavio dugogodišnju praksu.

– Kada želite sačuvati tradiciju naći ćete način. Tako smo i mi ovdje Đurđevcu podijelili porcije grah i na taj način proslavili Međunarodni praznik rada. I ove godine po prvi puta vraćamo se na tradiciju obilježavanja Dana državnosti 30. svibnja, na što smo mi ovdje posebno ponosni, a naročito jer ćemo biti domaćin velikom glazbenom, kulturnom spektaklu Lijepom našom koji će se snimati podno utvrde Stari grad – otkrio je.

Isto tako, najavio je i svoju kandidaturu na predstojećim izborima.

– Da bi zadržali i dobru tradiciju da naša županija ima svog nezavisnog saborskog zastupnika ja ću se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima. Za bolju i uspješniju županiju uvijek spremni! – zaključio je.

Zadržimo dobre tradicije … 👍

Gepostet von Željko Lacković am Mittwoch, 6. Mai 2020

čitam...