14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ministar pojasnio

Vinogradari moraju od svojih Stožera dobiti propusnice za rad u goricama, Božinović: Život nije stao i ne smije stati
V

Dodao je da Stožer i dalje razmišlja o tome da balansiraju mjere kako bi život tekao u što je moguće većoj mjeri normalno.

Ne propustite

Ministarstvo poljoprivrede još je ranije odobrilo da se poljoprivrednicima izdaju propusnice kako bi mogli normalno obrađivati svoja zemljišta i proizvoditi, čak i ako im se zemlja nalazi na području neke druge općine ili grada.

No, čini se da neki poljoprivrednici ipak s time imaju problema te od svojih lokalnih stožera civilne zaštite ne mogu dobiti propusnice. Primjerice, neki vinogradari obratili su nam se s nedoumicama oko toga smiju ili ići obrađivati svoje vinograde te da, navodno, za to ne mogu dobiti propusnice.

Foto: Matija Gudlin
Davor Božinović // Foto: Matija Gudlin

Ministar Davor Božinović pojasnio je da bi svi koji rade na zemlji trebali i morali dobiti propusnice tako da mogu do svojih posjeda.

– Nije sukladno duhu naših odluka da im se ne izdaju propusnice. Već sam naložio ravnatelju civilne zaštite da pošalje uputu na teren, da se osobama koje imaju svoje zemljište u drugim jedinicama lokalne samouprave omogući da obrađuju svoju zemlju. To mora biti riješeno – rekao je Božinović.

Dodao je da Stožer i dalje razmišlja o tome da balansiraju mjere kako bi život tekao u što je moguće većoj mjeri normalno.

– Stalno promišljamo kako održati balans restriktivnih mjera i popuštanja. Život nije stao i ne treba stati – rekao je ministar.

Dodajmo i da je pojašnjena odluka prema kojoj vrtni centri i rasadnici mogu nastaviti raditi, budući da su oni obuhvaćeni pod pojam “poljoapoteke”.

– Vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo – rekli su iz Ministarstva poljoprivrede.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×