PRODULJENI VIKEND

Više od 200 prometnih prekršaja počinjeno diljem Podravine i Prigorja, jedan Picok biciklirao s 2,71 promila

Brzina neprimjerena uvjetima dovela je do pet nesreća, nepropisna vožnja unatrag do tri, a oduzimanje prednosti do dvije.

15:47h
0
Ilustracija // Foto: ePodravina

Blagdan Svih svetih produljio je protekli vikend na tri dana. Tijekom toga perioda, Policijska uprava koprivničko-križevačka zabilježila je 14 prometnih nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, o čemu smo pisali ovdje.

Brzina neprimjerena uvjetima dovela je do pet nesreća, nepropisna vožnja unatrag do tri, oduzimanje prednosti do dvije, a tu su i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno prelaženje kolnika, ostale greške pješaka i nepropisno pretjecanje, odnosno skretanje vozila.

Ukupno, sankcionirana su 222 prometna prekršaja. Najviše njih, 74, odnosi se na prekoračenje dopuštene brzine kretanja, a slijedi vožnja pod utjecajem alkohola, što je zabilježeno kod 29 osoba.

Iz tjedna u tjedan najveća brzina postavlja se u Velikoj Mučnoj. Tako je bilo i u nedjelju, u 14.17 sati, kada je vozač ondje proletio brzinom od 116 kilometara na sat, iako je ograničenje postavljeno na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola, pak, bila je kod 42-godišnjeg biciklista koji je imao 2,71 promila. Zatekli su ga u Ulici Petra Preradovića u Đurđevcu, i to u petak, u 13 sati.