9 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Vlasnici Šarenog dućana i Sexy shopa: Maltretiraju nas, a prodajemo robu koja je legalna
V

Ne propustite

Policija, carinska i sanitarna inspekcija već više puta ‘češljala’ je trgovine u Martinovki, ali vlasnici nisu dobili ni kazne niti svoju robu natrag

Kruno JajetićVlasnik koprivničkog Šarenog dućana Krunoslav Jajetić potvrdio nam je danas da je policija jučer kod njih tražila najpoznatiji od svih aromatičnih mješavina sintetičkih sastojaka – Galaxy, ali i druge slične pripravke. Uz policajce, ondje su bili i sanitarni i carinski inspektori.

Jajetić kaže kako kod njega nisu ništa pronašli jer su s prodajom takvih preparata prestali prije desetak dana. Dakle, odmah nakon što se pročulo da je 15-godišnji dječak u Zagrebu preminuo zbog predoziranja Galaxyjem.

– Već smo se i prije dvoumili prodavati takve artikle ili ne, ali iskreno rečeno ovo u Zagrebu nas je zgrozilo i odlučili smo prestati – kazao je on.

Istaknuo je kako je ipak glavni problem što cijela stvar oko Galaxyja i sličnih pripravaka nije zakonski dobro riješena. Ako se i nešto zabrani, dodaje, proizvođači takvih pripravaka promijene sastojke i ponovno ga stave na tržište.

– Mi sve to možemo nabaviti i kupiti legalno u Hrvatskoj, imamo račune, kupcima izdajemo račune, plaćamo PDV, nema ništa ispod stola, ali stalno pod povećalom policije zbog toga – izjavio je vlasnik poznate koprivničke trgovine.

Dodao je da su im to sve artikli koji se dobro prodaju, ali nisu najbitniji za njihovu djelatnost.

– Mi bismo radije da ljudi kupuju knjige, no s obzirom da trenutačno imamo deset zaposlenih moram ljudima naći robu koja se prodaje. Moram im dati plaću, a mene nitko ne pita od kuda – pojasnio je zašto je takve pripravke uopće dosad prodavao.

Naglasio je da mlađima od 18 godina nisu prodavali takve artikle.

– Govorili smo im da unutra ima duhana i da im ih zbog toga ne možemo prodavati. No, činjenica je da su kupci takvih pripravaka uglavnom u dobi između 20 i 30 godina i da je prodaja najbolje išla krajem tjedna. To jesu bile mlađe osobe, ali ne i toliko mlade poput stradalog dječaka u Zagrebu – rekao je Jajetić.

Osim u Šareni dućan, policija je jučer ‘upala’ u još jednu trgovinu u zgradi Martinovki – Sexy shop.

– Tražili su aroma bilje za eterične lampice, ali nemamo to već nekoliko dana – kazala je Manuela Betlehem Lončarić, vlasnica Sexy shopa.

Ljutita je jer im je policija bila u trgovini i prije mjesec dana, uzevši robu vrijednu gotovo 8000 kuna, prije godinu dana, kao i prije gotovo tri godine. Kao i Šarenom dućanu, oduzeta roba ni njoj do danas nije vraćena. Zbog svega toga, kaže, trpi veliku financijsku štetu.

– Ne shvaćam zašto nam to rade. Takva roba uredno je deklarirana, sastav je na njoj naveden i jasno stoji da to nije za ljudsku upotrebu. A kod nas je ionako zabranjen ulaz maloljetnicima. Ako se na kraju utvrdi da je roba u redu i ne dobijem je natrag, vjerojatno ću tužiti policiju da mi nadoknade štetu. Ono što je sigurno, zbog jučerašnjeg događaja, sigurno ću tužiti sanitarnu inspekciju jer je bila bez naloga, inspektorica je pretrpavala naše osobne stvari, i sve to je radila bez mog prisustva – istaknula je ona, dodavši da joj nije jasno kako je moguće da uvoznik takve pripravke bez problema plasira na tržište, a malim smart i sličnim shopovima neprestano se uskraćuje pravo na, kaže, legalnu zaradu.

Naglasila je da se neće predavati i da će i u budućnosti prodavati, možda nekima sporne, pripravke. Barem dok država njihovu prodaju jasno i nedvosmisleno zabrani.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

ANALIZA IZLAZNIH ANKETA // HDZ i SDP u problemu, naša županija mogla bi imati do četiri zastupnika

Rezultati izlaznih anketa govore dosta, a ne govore ništa. HDZ (59 zastupnika) je i dalje vodeća politička opcija s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×