preventivna akcija

Vlasnike životinja koje su na javnim površinama zatečene bez nadzora, kažnjavat će se zakonskim mjerama

Preventivnom aktivnosti pod nazivom Uvjeti i načini držanja kućnih ljubimaca zatečeno je devet pasa koji su trčkarali bez nadzora po javnoj površini.

13:07h
0
Foto: Općina Pitomača

U Pitomači je provedena preventivna akcija o načinu držanja kućnih ljubimaca. Akcija se provela na temelju Zakona o zaštiti životinja te općih akata kojima su jedinice lokalne zajednice donijele propise o uvjetima i načinu njihova držanja.


Preventivnu akciju su proveli kontakt policajci Policijske postaje Pitomača Siniša Tišljar i Freddy Čižmar, i to u suradnji s komunalnim redarom Općine Pitomača Tomislavom Tišljarom.

Preventivnom aktivnosti pod nazivom Uvjeti i načini držanja kućnih ljubimaca zatečeno je devet pasa koji su trčkarali bez nadzora po javnoj površini. Njihovim će vlasnicima komunalno redarstvo općine Pitomača izreći mjeru Opomene.

Prema podacima Općine Pitomača, a u suradnji sa skloništem za životinje Feliks iz Virovitice, na javnim površinama općine je tijekom ove godine zbrinuto ukupno 55 pasa lutalica.

– Posebno pozivamo sve građane da odgovorno i savjesno postupaju sa svojim kućnim ljubimcima, te ukoliko primijete napuštenu životinju obavijeste komunalnog redara u svojoj općini – poručuju iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Cilj preventivne aktivnosti je nadzor provedbe Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, pronađenim izvan prirodnog staništa na području pojedinih gradova i općina.

čitam...