22.9 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
preventivna akcija

Vlasnike životinja koje su na javnim površinama zatečene bez nadzora, kažnjavat će se zakonskim mjerama
V

Preventivnom aktivnosti pod nazivom Uvjeti i načini držanja kućnih ljubimaca zatečeno je devet pasa koji su trčkarali bez nadzora po javnoj površini.

Ne propustite

U Pitomači je provedena preventivna akcija o načinu držanja kućnih ljubimaca. Akcija se provela na temelju Zakona o zaštiti životinja te općih akata kojima su jedinice lokalne zajednice donijele propise o uvjetima i načinu njihova držanja.

Preventivnu akciju su proveli kontakt policajci Policijske postaje Pitomača Siniša Tišljar i Freddy Čižmar, i to u suradnji s komunalnim redarom Općine Pitomača Tomislavom Tišljarom.

Preventivnom aktivnosti pod nazivom Uvjeti i načini držanja kućnih ljubimaca zatečeno je devet pasa koji su trčkarali bez nadzora po javnoj površini. Njihovim će vlasnicima komunalno redarstvo općine Pitomača izreći mjeru Opomene.

Prema podacima Općine Pitomača, a u suradnji sa skloništem za životinje Feliks iz Virovitice, na javnim površinama općine je tijekom ove godine zbrinuto ukupno 55 pasa lutalica.

– Posebno pozivamo sve građane da odgovorno i savjesno postupaju sa svojim kućnim ljubimcima, te ukoliko primijete napuštenu životinju obavijeste komunalnog redara u svojoj općini – poručuju iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Cilj preventivne aktivnosti je nadzor provedbe Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, pronađenim izvan prirodnog staništa na području pojedinih gradova i općina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×