4.9 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Vlč Đuro i Igor
V

Ne propustite

Stariji ljudi sjećaju se koprivničkog županika Đure Golubića, a i mladi i stari znaju tko je Igor Mandić, novinar, kolumnist, pisac mnogih knjiga. Puno se bavio pristupom medijskoj kulturi i masovnom kulturom (Mitologija svakidašnjeg života, Šok sadašnjasti, Mysterium televisionis), a bio je i ostao vrstan polemičar.

Njegove tribine, odnosno predavanja nikoga nisu ostavljala ravodnušnim, dapače, izazivala su buru ili odobravanja ili negodovanja. Na tribini “43 minute sa…” u veljači 1990. godine razgovarali smo s njim o njegovu književnom djelu i životu, ali je ostalo zapamćeno njegovo predavanje o medijskoj kulturi u Domu kulture 1971. godine kada je u dvorani s njima javno i glasno polemizirao pokojni župnik Đuro Golubić. Bili su apsolutno suprostavljeni. Međutim, kasnije su zajedno popili čašicu u tadašnjem hotelu Podravka. Ovjekovječio ih je Vladimir Kostjuk.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pripazite

[FOTO] UPRAVO Sudar pred koprivničkom bolnicom, vozila blokirala cestu, promet je usporen

Prometna nesreća dogodila se maloprije pred koprivničkom bolnicom. Kako doznajemo, sudarili su se Opel i Peugeot, a čini se da...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×