5.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
AKCIJA SOLIDARNOST NA DJELU U NOVIM UVJETIMA

Volonteri ove godine ne kucaju na vrata, prodaja bonova obavlja se na otvorenom, po školama, vrtićima i poduzećima
V

Nitko ne može ići na ničija vrata, ali su volonteri izašli na ulice. Trgovački centri otvorili su nam vrata i dozvolili da se prikupljaju artikli za Socijalnu samoposlugu, ne jednom mjesečno nego nekoliko dana za redom – pojasnila je Desnica.

Ne propustite

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja akcija Solidarnost na djelu koju Hrvatski Crveni križ provodi od 1973. godine, provodit će se na novi, epidemiološkim mjerama prilagođen način.

Tradicionalno, u listopadu je provode sva društva Hrvatskog Crvenog križa pa tako i koprivnički.

U proteklih 47 godina, svakoga listopada, građani Koprivnice susretali su se s malim i velikim volonterima koji su jednog dana u  mjesecu kucali na vrata sugrađana, prodavali bonove i tako prikupljali donacije.

– Solidarnost na djelu, 48. po redu, podlegla je šapama nesretne korone koja je sve promijenila – izvijestila je Anica Desnica u utorak gradske vijećnike.

– Ove godine nema akcije solidarnosti da naša djeca odlaze na vrata i uče o humanosti pa da sutra mogu sami pokucati na vrata u ovakvim akcijama. Gradsko društvo donijelo je odluku da idemo na akciju pod motom Ne dvoji za drugoga izdvoji, ali na sasvim drugačiji način – rekla je.

Akcija se počela provoditi 8. listopada i trajat će do 31. listopada.

– Nitko ne može ići na ničija vrata, ali su volonteri izašli na ulice. Trgovački centri otvorili su nam vrata i dozvolili da se prikupljaju artikli za Socijalnu samoposlugu, ne jednom mjesečno nego nekoliko dana za redom – pojasnila je Desnica.

Sjednica Gradskog vijeća
Anica Desnica // Foto: Ivan Brkić

Na adrese brojnih ustanova, poduzeća, obrtnika poslane su zamolbe i pozivi na uključenje u akciju.

– Ušli smo u škole i dječje vrtiće s bonovima, jer nažalost nismo mogli sami ući. Naši volonteri, prosvjetni radnici u školama i odgojitelji u vrtićima odrađuju tu temu i djeca ipak uče o tome – kazala je Desnica te pozvala kolege gradske vijećnike da se kupnjom bonova uključe u akciju.

Podsjetila je da unazad nekoliko godina, Grad Koprivnica sredstva usmjerava isključivo u kupnju sportske obuće za djecu.

– Preko 500 pari obuće se kupi za djecu koja su u potrebi. Spiskove nam dostavljaju škole. Sve prijavljene potrebe koje dobijemo, snađemo se i svi su zahtjevi zadovoljeni. Nadam se da to nećemo prekinuti ni ove godine – apelirala je gradska vijećnica na kolege.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×