Volvo će u LA-u predstaviti V60 Cross Country

09:08h
0
Volvo v60 Cross Country

Osim markantnijeg izgleda, V60 Cross Country mali je korak do crossovera što mu omogućuje vožnju po različitim terenima.

Volvo v60 Cross CountryVolvo će na predstojećem sajmu automobila u Los Angelesu predstaviti Cross Country verziju uspješnog modela V60. Za one koji ne znaju, Volvo je prvi premium proizvođač automobila koji je 1997. godine svom karavanskom modelu V70 ponudio all-road mogućnosti čime je stvorio potpuno novi doživljaj vožnje i pokrenuo jedan sasvim novi segment vozila. Novi V60 Cross Country još jednom naglašava skandinavsko nasljeđe prirode i avanture i kupcima nudi mogućnost sportske, ali i udobne vožnje, uz dodatak slobode za otkrivanje novih terena.

V60 Cross Country opremljen je s 18 ili 19-inčnim kotačima i gumama visokog profila. Za razliku od klasičnog V60, razmak od tla povećan je za 65 milimetara. Cross Country omogućuje bezbrižnu vožnju i izvan asfalta koja zahvaljujući tehnologiji vektorskog okretnog momenta i napredne kontrole proklizavanja, može biti i naglašeno dinamična. V60 Cross Country pravi je izbor za avanturiste.

Ključna stavka Cross Country vozila je dojam sposobnosti vožnje po različitim podlogama koji donosi njihov robustan dizajn. V60 Cross Country prvo kreće u prodaju u SAD-u i Kanadi gdje će biti dostupan s dobro poznatim peterocilindarskim benzincem s 250 KS, uparenim s automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. U Europi će V60 Cross Country biti dostupan uz novu obitelj Drive-E benzinaca s četiri cilindra i dizelaša koji će pokretati prednje kotače, dok će petocilindarski D4 dizelaš biti zadužen za pogon na sva četiri.

izvor: auto-info.hr

čitam...