rekorderi vikenda

Vozio bez vozačke s 3,06 promila, a vozačica kroz naselje 160 na sat

10:06h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Najveće prekoračenje ograničenje brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju, 24. srpnja, u 5.32 sati u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, kada je 37-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom brzinom od 158 kilometara na sat.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko–križevačke dogodilo se pet prometnih nesreća, jedna s poginulom i dvije s ozlijeđenim osobama.

Sankcionirana su 103 prometna prekršaja, od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 30 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su dva vozača. Četiri vozača su uhićena, a protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 23. srpnja, u 17.45 sati na cesti između Gotalova i Botova, kada je 44 – godišnji vozač bez vozačke dozvole upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,06 promila. Vozač je bio uhićen.

Najveće prekoračenje ograničenje brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju, 24. srpnja, u 5.32 sati u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, kada je 37 – godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom brzinom od 158 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 80 kilometara na sat.