ODLIČNE VIJESTI

Vraća se Glazbena kutija! Gradu Koprivnici odobren EU projekt “Share music” vrijedan 152 tisuće eura

Kroz projekt će biti nabavljeni glazbeni instrumenti potrebni za provođenje projektnih aktivnosti. Također će se nabaviti solarni postamenti potrebni za postavljanje izložbe najboljih fotografija nastalih tijekom projekta.

09:28h
0
Glazbena kutija
Ilustracija

Gradu Koprivnici odobren je projekt “Sharing music and connecting people in the cross-border area”, skraćeno Share music. Projekt je odobren u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a započet će u lipnju ove godine.


Kroz čitav projekt provodit će se brojne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti glazbe i njezinom utjecaju na čovjeka, kao i o važnosti prihvaćanja različitih glazbenih kultura. Također, cilj projekta je povezivanje ljudi,prvenstveno mladih ljudi od 10 do 25 godina, u prekograničnom području kroz različite kreativne aktivnosti, povećanje glazbene kulture mladih, poticanje aktivnog bavljenja glazbom te međusobno razumijevanje i uvažavanje različitih glazbenih kultura.

Jedna od glavnih aktivnosti projekta je Glazbena kutija koja će se održati prvotno u Hrvatskoj, zatim u Mađarskoj. Riječ je o kreativnim petodnevnim radionicama koje će pružiti mladima priliku za razvijanje glazbenog talenta, upoznavanje različitih glazbenih instrumenata, upoznavanje i prihvaćanje glazbene kulture druge zemlje. Osim sudjelovanja u glazbenoj umjetnosti, mladi će u projektu imati priliku sudjelovati u natjecanju u pjevanju Prvi glas, u radionicama fotografije, ali i u raznim kulturnim aktivnostima i tečajevima jezika što će uvelike pridonijeti upoznavanju i prihvaćanju kulturnih različitosti. U aktivnosti će biti uključeni profesionalni glazbenici, profesionalni pjevači, stručnjaci za fotografije.

Ovaj projekt ima važan doprinos prekograničnoj suradnji između Hrvatske i Mađarske. Djeca i mladi ljudi, koji još uvijek oblikuju svoje stavove, dobra su osnova na kojima se može razviti zdrava dvojezična veza, a kasnije ona može postati važna kulturna, društvena i gospodarska veza što je vrlo važno za buduću suradnju. Kroz projekt će biti nabavljeni glazbeni instrumenti potrebni za provođenje projektnih aktivnosti. Također će se nabaviti solarni postamenti potrebni za postavljanje izložbe najboljih fotografija nastalih tijekom projekta.

Glavni nositelj projekta je Grad Koprivnica. Uz Grad Koprivnicu, projektni partner je Grad Heviz. Projekt je vrijedan gotovo 152 tisuće eura, od čega će Grad Koprivnica kao glavni korisnik ostvariti oko 87 tisuća eura, postotak EU sufinanciranja iznosi 85 posto. Period implementacije projekta je od 01. lipnja 2020. do 31. siječnja 2022. godine. Projektne aktivnosti provodit će se na području Koprivničko-križevačke županije te na području Zala županije.

čitam...