Budi se potencijal i motivacija

Vrhunski predavači dolaze na križevačku CrisCon konferenciju kojoj je cilj jačanje IT scene te razvijanje novih znanja u zanimanju budućnosti

08:55h
0
Foto: Ingimage

Križevačka IT scena u punom je zamahu, organiziranim tehnološkim večerima pokazala je i dokazala da postoji veliki entuzijazam za razvijanjem znanja i pokretanjem projekata koji imaju važnost i težinu.

Najavljenom CrisCon konferencijom, još više se budi potencijal i motivacija koja spava u velikoj većini koja si ne može priuštiti skupe kotizacije stručnih konferencija.

CrisCon konferencija se održava sljedeće subote, 30. rujna, a namijenjena je informatičkoj zajednici, učiteljima i profesorima, a i ostaloj populaciji koju zanimaju ICT tehnologije, dok organizatori vjeruju da ovako nešto može doprinijeti razvoju gospodarstva.

Cilj je dijeljenje znanja i povezanosti informatičke i obrazovne zajednice u Hrvatskoj te promoviranja Križevaca, kao sredine koja potiče razmjenu znanja, izvrsnost i razvoj ICT tehnologija.

Omogućit će svim zainteresiranima da za puno manje iznose kotizacija, u odnosu na ostale stručne konferencije, budu upoznati tehnologijama koje se tržištu nude i kako se tim tehnologijama upravlja.

– Ideja je dugo bila s nama, a velika motivacija potaknuta je od strane novog političkog vodstva u gradu Križevcima, gradonačelnika Marija Rajna i i dogradonačelnika Danijela Šaška koji uvažavaju struku i prepoznaju potrebu za konstantnom edukacijom u struci – kažu organizatori.

Dodaju da je jedini način povezivanja gospodarstva i obrazovanja stalna komunikacija i suradnja svih zainteresiranih strana.

– Naša prednost i naš potencijal je definitivno u pružanju znanja odnosno u inžinjerskim rješenjima bez obzira da radi li se o IT sektoru ili izradi specifičnih rješenja za industriju ili sektor usluga. Naša regija po svojim proizvodnim kapacitetima ne može globalno konkurirati masovnoj proizvodnji npr. kineskog gospodarstva, ali možemo prodavati svoju stručnost – kazuju ogranizatori.

Ovakva konferencija je u poslovnom svijetu uobičajena i smatra se nužnom. Znanja u ovom specifičnom području se stalno mijenjaju i rijetki imaju prilike samostalno pratiti novosti i biti stalno u vrhu bez ovakvih konferencija.

Na raspolaganju je 18 predavanja koja će održati vrhunski predavači iz Hrvatske i Slovenije. Konferencija počinje u 9 sati i traje do 17 sati, nakon čega je na rasporedu panel-diskusija.

Tema panel-diskusije bit će: “ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj“ koja jamči zanimljivu i dinamičnu raspravu. Moderirat će ju Igor Pavleković, direktor ovogodišnje WinDays 17 Tehnology konferencije.

Visoka razina organizacijske kvalitete, ali i kvalitete predavača koji dolaze iz Hrvatske i Slovenije i većina kojih su nositelji titule Microsoft MVP, Most Valuable Profesional, jamči vrhunsku konferenciju.

Organizatori konferencije, pod pokroviteljstvom Grada Križevaca, su Križevački poduzetnički centar, Srednja škola Ivan Seljanec te Osnovne škole Ljudevit Modec i Vladimir Nazor Križevci, a sve odrađuju volonterski.

Predavanja će se održavati u tri smjera:

EDU smjer

Predavači :
1. Gabrijela Vratarić Zagreb MVP
2. Martina Valec Rebić Križevci
3 Nenad Trajkovski Zagreb MVP
4. Tomislav Lulić Zagreb MVP
5. Željka Knezović Zagreb MVP
6. Tomica Turković Križevci

Developerski smjer

Predavači
1. Andrej Radinger Zagreb MVP
2. Bernardin Katić Osijek MVP
3. Dobriša Adamec Karlovac MVP
4. Domagoj Pavlešić Zagreb MVP
5. Tomislav Bronzin Zagreb MVP
6. Toni Petrina Zagreb

IT Pro smjer

Predavači
1. Luka Manojlovič Nova Gorica, Slovenija MVP
2. Ljubo Brodarić Split MVP
3. Romeo Mlinar Zagreb MVP
4. Tomica Kaniški Zagreb MVP
5. Vedran Kesegić Zagreb MCM SQL Server
6. Robert Petrunić Jastrebarsko  

 

Loading...