Programski jezici

Vrijeme je za programiranje, prijavite se na C++ radionice

Predznanje nije potrebno, radionice kreće od samih osnova, a prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta.

11:55h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Jedan od najpoznatijih objektno orjentiranih programskih jezika današnjice svakako je C++. Ako želite promijeniti trenutnu profesiju, tada je upravo ovaj programski jezik za vas.

Radi se o jeziku koji je masovno korišten, a kroz svoju dugogodišnju prošlost pokazao se kao vrlo moćan alat za izradu velikog broja aplikacija, igara i programa. Koriste ga i poznati operativni sustavi poput Linuxa i Windowsa.

Poduzetnički inkubator Koprivnica uskoro kreće s organiziranim radionicama na kojima možete naučiti sve čari C++ programskog jezika.

Trajanje: 2 sata tjedno – 9 termina
Radionice su osmišljene za početnike, no mogu sudjelovati i stariji ako uče od 1. koraka. Predznanje nije potrebno, radionice kreće od samih osnova, a prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta.


Prijave na: sanja.premec@inkubator.info s naznakom C++
Cijena radionica: 175 kn mjesečno
Predviđeno vrijeme trajanja radionica je 2 mjeseca

Radionice će se održavati subotom od 11h do 13h u Poduzetničkom inkubatoru na adresi Dravska 17, Koprivnica. Prva radionica je zakazana za subotu 3. veljače.

Predlažemo da ponesete svoje laptope i pametne telefone kako biste mogli lakše pratiti radionice, raditi bilješke i ponoviti naučeno kod kuće.

Program radionica C++

RADIONICA 1. – Upoznavanje s programom radionice – (što je programiranje, što je C++ programski jezik, zašto programirati u C++, što je sve potrebno da kreirate vlastiti code – upoznavanje s DEV C++)
RADIONICA 2. – Učenje sintaksa, logike i objašnjenje osnovnog programa
RADIONICA 3. – Rad u DEV C++ (komentari, ispisivanje teksta, uvod u varijable, memorijski koncept varijabli, aritmetički operatori)
RADIONICA 4. – Rad u DEV C++ (tipovi varijabli, ključne riječi vezane uz varijable, if izjava, else izjava, else if izjava)
RADIONICA 5. – Rad u DEV C++ (unos varijabli, switch izjava, while petlja, do-while petlja, for petlja – Ponavljanje 1)
RADIONICA 6. – Rad u DEV C++ (uvod u funkcije, funkcije s jednim parametrom, funkcije s više parametara, lokalne i globalne varijable i prototipiranje funkcija – Ponavljanje 2)
RADIONICA 7. – Rad u DEV C++ (logički operatori, preopterećivanje funkcija, nizovi, više načina alociranja nizova, unos i ispis vrijednosti iz niza, multidimenzionalni nizovi)
RADIONICA 8. – Rad u DEV C++ (unos i ispis vrijednosti multidimenzionalnog niza, prosljeđivanje nizova u funkcije, više o nizovima znakova – Ponavljanje 3)
RADIONICA 9. – Rad u DEV C++ (pokazivači po vrijednosti i prosljeđivanje po referenci, operator sizeof, aritmetički operatori i pokazivači – Ponavljanje 4)

Edukator: Antonio Janach, elektrotehičar 4. godina, želi upisati sistemsko inženjerstvo na Algebri. Znanja:  C++, php, youtube narator. Certifikati: „Šolski center Velenje“, Erasmus+; izradio projekt Pametna kasica, položeni certifikat; MTA – Windows Operating System Fundamentals

čitam...
Loading...