posjet Kolindi Grabar-Kitarović

Vrtićarci predstavili Legendu o picokima

16:30h
0
Posjet hrvatskoj predsjednici // Foto: djurdjevac.hr
Posjet hrvatskoj predsjednici // Foto: djurdjevac.hr

Mališani iz đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak zajedno s Marinom Kiš i Katarinom Ružman, odgojiteljicama, Martinom Repić, ravnateljicom, i Kristinom Benko Markovica, zamjenicom đurđevačkog gradonačelnika, pokazali su da se u gradu Picoka tradicijska baština čuva i promiče od malih nogu.

Mališani đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak jučer, u subotu, predstavili su Kolindi Grabar-Kitarović, hrvatskoj predsjednici, Legendu o Picokima i Đurđevac u njezinom Uredu na Pantovčaku u Zagrebu.

Vrtićarci su zajedno s Marinom Kiš i Katarinom Ružman, odgojiteljicama, Martinom Repić, ravnateljicom, i Kristinom Benko Markovica, zamjenicom đurđevačkog gradonačelnika, pokazali da se u gradu Picoka tradicijska baština čuva i promiče od malih nogu.

Tom prilikom, K. Benko Markovica uputila je K. Grabar-Kitarović službeni poziv za ovogodišnju Picokijadu. Uz to, istaknula je da Picokijada nosi titulu Europske destinacije turističke izvrsnosti u čuvanju nematerijalne kulturne baštine, a njena najvažnija priredba Legenda o Picokima ima status nematerijalnog kulturnog dobra Hrvatske.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW