10.2 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Za kršenje samoizolacije kazne i do 120.000 kuna, ministar najavio promjenu svakodnevnog života
Z

Državni inspektorat objavio je kakve su kazne za kršenje mjera samoizolacije. Navode kako prva iznosi osam tisuća kuna, dok se svakim novim kršenjem povećava, čime može doći i do 120 tisuća kuna.

Ne propustite

Nacionalni Stožer civilne zaštite u prvom današnjem, jutarnjem obraćanju javnosti naveo je kako je dotad bilo 47 oboljelih od koronavirusa. U međuvremenu, stigla je informacija o još dva slučaja, a riječ je o liječnicima Kliničke bolnice Dubrava. Dakle, u Hrvatskoj je ukupno zabilježeno 49 slučajeva. S novog obraćanja u 16 sati izvještavao je Index.hr.

– Radi se o osobi koja još nije bila evidentirana, a kontaktirala je s liječnikom – pojasnio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak slučaj o oboljelim liječnicima.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao kako je dobro što se to dogodilo u Dubravi jer ima sve potrebne uvjete te je otprije odabrana kao primarni centar, a evakuacija pacijenata u druge bolnice već je krenula.

– Mobilizirat ćemo čitav zdravstveni sustav, djelatnike i opremu. Ovo nije ništa neočekivano, važno je da smo dugo odolijevali ovom scenariju. To nam je omogućilo da napravimo sve pripremne radnje – rekao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na upit o mogućem zatvaranju trgovačkih centara potvrdio je kako će mjere biti sve rigoroznije. Život će se, naveo je, početi mijenjati kako bi se građani zaštitili, a što će uključivati čitav paket različitih mjera.

Iznijeli su informacije o tome kako je oko osam tisuća ljudi u samoizolaciji, čeka se 15 nalaza, a zdravstveno stanje oboljelih je, kako je potvrdio Capak, dobro.

Inače, kako piše također Index.hr, Državni inspektorat objavio je kakve su kazne za kršenje mjera samoizolacije. Navode kako prva iznosi osam tisuća kuna, dok se svakim novim kršenjem povećava, čime može doći i do 120 tisuća kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Naše bogatstvo

[FOTO] IZVRSNA VIJEST Peteranski bijeli vez „file“ zaštićen kao trajno kulturno nematerijalno dobro

Sjajna vijest dolazi iz Općine Peteranec. Naime, peteranski bijeli vez "file" zaštićen je kao trajno kulturno nematerijalno dobro. Peteranski bijeli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×