4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Za Popis stanovništva u Koprivnici prijavilo se 695 kandidata
Z

Ne propustite

 

U Popisnom centru Koprivnica u ponedjeljak i utorak održano je predprijavljivanje kandidata za popisivače i kontrolore za Popis stanovništva, kućanstava i stanova koje će se održati u travnju.

Kao što se i očekivalo, odaziv građana bio je velik, a ukupno je prijavljeno 695 kandidata. 

Prema izdanim brojevima formirane su  grupe kandidata, koji su javno pozvani da pristupe popunjavanju Upitnika koje će se održati u četvrtak i petak prema utvrđenom rasporedu. Popunjeni upitnici dostavit će se u Državni zavod za statistiku u Zagrebu, gdje će se sustavom optičkog čitanja izvršiti analiza postotka sigurnog čitanja, što će biti jedan od kriterija pri odabiru kandidata za pristupanje predavanju (obuci) o metodologiji i organizaciji Popisa 2011.

Nakon odslušanih predavanja svi će polaznici biti dužni pristupiti završnom testu, nakon čega će oni koji ga s uspjehom polože biti izabrani za popisivače odnosno kontrolore. Završni test bit će jedinstven za cijelu državu te će se provjeravati razumijevanje metodologije s poduke na praktičnim primjerima.       

Popisivanje na terenu trajat će u vremenu od 1. do 28. travnja, a prema neslužbenim informacijama u Koprivnici će za taj posao biti odabrano otprilike 150 kandidata.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×