20.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zabrana pušenja u Škotskoj smanjila učestalost napadaja astme kod djece
Z

Ne propustite

zabranjeno pusenjeZabrana pušenja na javnim mjestima koja je u Škotskoj uvedena 2006. godine dovela je do smanjenja učestalosti teških napadaja astme kod djece za 18% godišnje.

Prije nego što je zabrana stupila na snagu, učestalost hospitalizacija djece zbog astme povećavala se za prosječno 5% godišnje.

Istraživači sa Sveučilišta u Glasgowu napominju kako je pozitivan učinak zabrane pušenja bio uočljiv kod djece predškolske i školske dobi.

Prije uvođenja zabrane neki su stručnjaci izražavali zabrinutost da će sada pušači umjesto na javnim mjestima češće pušiti kod kuće te tako povećati rizik za napadaje astme kod djece, no čini se kako se to nije dogodilo.

Rezultate istraživanja objavljeni su u časopisu New England Journal of Medicine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Projekt škole za afriku

FOTO/VIDEO Osnovna škola Braća Radić dobila plaketu i priznanje UNICEF-a, Grgac: Ponosan sam na sve učenike, roditelje i djelatnike

Osnovnoj školi Braća Radić danas je svečano uručena plaketa i priznanje povodom 15 godina sudjelovanja u UNICEF-ovom projektu Škole...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×