19.9 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zagrebačka EU proslava // Među mnoštvom hrvatskih ljepota, Podravina je ostala zaboravljena
Z

Ne propustite

Proslava u povodu hrvatskog pristupanja Europskoj uniji održana jučer na središnjem zagrebačkom trgu te glazbeni i scenski program koji su je pratili, imali su sve elemente dostojne jedne takve proslave.

Osim jednog važnog momenta – Podravine i Prigorja.

Kako su zlobno primijetili mnogi, među mnoštvom hrvatskih ljepota i posebnosti, zaboravljene su one naše, podravske. Ništa podravsko ni prigorsko nije se čulo niti vidjelo na pozornici, iako se mi zaista imamo čime podičiti. Počevši od ivanečke nošnje, koja je proglašena najljepšom u Hrvatskoj, Miroslava Evačića, dobitnika Porina, koji godinama uspješno njeguje i čuva kajkavsku riječ…

Umjesto naših, pozornicom su odzvanjale međimurske narodne pjesme, a Zagorci su pokazali kako se izrađuju drvene dječje igračke. Bilo je tu i Istre i Dalmacije, ali ne i Podravine.

No, kako doznajemo od organizatora, programom je rukovodilo povjerenstvo na razini Vlade s mnoštvom režisera, u jednome kompleksnome poslu – a oni su odlučivali tko će nastupiti i što će se čuti. Ukratko, nismo imali sreće, ali nek’ se ne ljutimo jer nisu mislili ništa loše. Jednostavno su nas zaboravili.

Na proslavi je bio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, no ne službeno, već privatno.

– Primijetio sam da naš kraj nije bio zastupljen u programu i žao mi je što režiseri nisu upoznati s našim vrijednostima – komentirao je Koren, dodajući kako nas idući put, u nekoj drugoj prigodi, sigurno neće zaboraviti.

video: www.vlada.hr

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=mXzRyKE4WIw type=youtube}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×