osnovna škola sveti petar orehovec

Zagrebačkoj školi Vinko Bek donirali zvučnu knjigu Nulti sat

12:34h
0
I tvoj glas može biti dio rješenja // Foto: Osnovna škola Sveti Petar Orehovec
I tvoj glas može biti dio rješenja // Foto: Osnovna škola Sveti Petar Orehovec

Osnovna škola Sveti Petar Orehovec i Osnovna škole Ivo Andrić iz Pranjana u Srbiji zajedno su sudjelovale na projektu  I tvoj glas može biti dio rješenja.

Međunarodni projekt I tvoj glas može biti dio rješenja kojeg provodi Osnovna škola Sveti Petar Orehovec nedavno je završen u zagrebačkoj školi za slijepe i slabovidne Vinko Bek.


Tom prilikom, Dijani Kralj, ravnateljici zagrebačke škole, uručen je Daisy player, uređaj koji omogućava kretanje po poglavljima, naslovima i podnaslovima zvučne knjige. Na tom će uređaju učenici moći slušati zvučnu knjigu Nulti sat Siniše Cmrka, koju su orehovečki učenici u sklopu svog projekta pretvorili u zvučnu knjigu.

Partneri na tom projektu bili su im učenici iz Osnovne škole Ivo Andrić iz Pranjana u Srbiji, a u sklopu projekta napravili su i kratki film dokumentarni film o Čitalačkom klubu Koprivničko-križevačke županije, film o problemu imigranata te radijsku igru na temu tolerancije prema drugim nacijama.

U sklopu projekta organizirane su i učeničke razmjene pa su tako učenici uživali u brojnim radionicama, druženjima i sportskim igrama.

Podsjetimo ovaj hrvatsko-srpski projekt škola ih Orehovca i Pranjanja bio je jedan od ukupno 266 prijavljenih na natječaju ACES-a, a samo su 42 projekta dobila sredstva u iznosu od 1600 eura za provođenje svojih projektnih ideja.

čitam...