19 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
financijsko izvješće

Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca broji 600 aktivnih sportaša, svi klubovi bilježe porast broja djece i mladih
Z

Kroz europska sredstva značajno je podignut standard u svim sportovima u gradu Đurđevcu, kroz projekt je kupljeno 450 kompleta sportske opreme za djecu, odnosno sportske škole u svim sportovima.

Ne propustite

Na posljednjem Gradskom vijeću Grada Đurđevca podneseno je izvješće o financijskom poslovanju Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca. Kako je predsjednik Zajednice Ivan Juričić na bolovanju, izvješće je obrazložio gradonačelnik Hrvoje Janči.

Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca u 2019. godini ostvarila je 1.393.842 kuna prihoda, 1.490.916 kuna rashoda, a s prenesenim viškom iz prošle godine 2019. godina završena je s 2.757 kuna viška, dakle u plusu.

Nije bilo posebno istaknuto, ali sve gradske tvrtke i ustanove, a isto tako Zajednica sportskih udruga i Turistička zajednica su poslovale pozitivno, kao i Grad. Nema puno sredina u kojima se na ovakav način odgovorno upravlja javnim sredstvima.

– Imamo 23 članice, 600 aktivnih sportaša. Investicije u sportsku infrastrukturu u prošloj godini bile su značajne i mi možemo stvarno reći da je Đurđevac jedan sportski grad. U samom financijskom izvješću 2019. godina bila je oko 40 posto bolja od prošle, po prihodima, odnosno po rezultatu. To je prvenstveno iz razloga provođenja europskog projekta Picoki za sport vrijednog gotovo milijun kuna od kojeg je 40 posto provedeno u 2019. godini, dok će ostatak biti proveden u 2020. godini – rekao je Janči u obrazlaganju.

Kroz europska sredstva značajno je podignut standard u svim sportovima u gradu Đurđevcu, kroz projekt je kupljeno 450 kompleta sportske opreme za djecu, odnosno sportske škole u svim sportovima. Opremljena je i teretana, sufinancira se i rad trenera, kupljena je sportska oprema.

– Mislim da se to i vidi, svi naši klubovi bilježe porast broja mladih i broja djece koja se uključuju u sport – rekao je gradonačelnik.

– Čekamo da nam Središnji državni ured za sport postane dio jednog novog ministarstva pa možda nakon ustrojavanja će biti prilike za još boljom suradnjom i povlačenje sredstava za sporstku infrastrukturu koje nikad dosta – dodao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Izvješće je prihvaćeno jednoglasno.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×