Zamet u srijedu, pa put u Rusiju

17:12h
0
podravka

090106-podravka-mRukometašice Podravke Vegete odlično su otvorile novu radnu godinu pobjedom nad snažnom ekipom norveškog prvaka Larvika u 4. kolu Lige prvakinja. Koprivničanke u srijedu sa Zametom igraju utakmicu 12. kola domaćeg prvenstva, a dan poslije putuju u Rusiju, na susret 5. kola Lige prvakinja s Ladom. Utakmica sa Zametom započinje u srijedu u 18 sati, dok se u dalekom Toljatiju igra u subotu s početkom u 12 sati po hrvatskom vremenu.

Pobjeda protiv Norvežanki ostavila je hrvatske prvakinje u igri za drugi krug, odnosno treće mjesto koje vodi u Kup pobjednica kupova. Oltchim je u nedjelju očekivano pobijedio Ladu, i Koprivničanke bi pozitivnim rezultatom u Rusiji mogle osigurati najmanje treće mjesto. U 5. kolu Olrchim je gost Larvika, dok u 6. kolu Norvežanke putuju u Rusiju, a Podravka u Rumunjsku.

– Nemamo što kalkulirati, ako hoćemo nešto napraviti, moramo osvojiti šest bodova. Još nije sigurno da će nam to biti dovoljno, ali sa tri pobjede imali bismo velike izglede za plasman u drugi krug Lige prvakinja. Djevojke su dobro odradile jako težak program po povratku s Europskog prvenstva, a profitirali smo sa četiri jake utakmice u Mađarskoj, jer je to bila prava priprema za Larvik. No, u Rusiji ćemo morati podići razinu igre svih 60 minuta, kao što je to bilo u drugom dijelu protiv Norvežanki. Moram spomenuti da je ozračje u dvorani bilo odlično, publika nam je pružila podršku, a mi smo im pobjedom čestitali Novu godinu. Nadam se da ćemo i dalje biti tako uspješni – rekao je trener Podravke Vegete Zdravko Zovko.