kajkavci

Zamjenik Sobota predstavio nastup Koprivničko-križevačke županije u Lisinskom, ove godine sudjeluje 30-ak izlagača

U sklopu manifestacije, u nedjelju u 19 sati na rasporedu je veliki večernji koncert najljepših kajkavskih popevki, gdje, između ostalog, nastupaju i izvođači s područja Županije: Udruga cimbalista Hrvatske, Đurđevčice, Cure iz centra, TS Pleteri i Ana Fortuna.

13:47h
0
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u ponedjeljak, 5. ožujka održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski i kulturološki projekt Kajkavci u Lisinskom, koji će se na istom mjestu održati

u nedjelju, 11. ožujka 2018. godine od 14 do 22 sata. Pet kajkavskih županija: Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka te Grad Zagreb, u organizaciji Radija Kaj, zajednički će, drugi put za redom, predstaviti značaj, zanimljivosti, snagu i ponudu ovog dijela kontinentalne Hrvatske.

Nastup Koprivničko-križevačke županije predstavio je zamjenik župana Darko Sobota, kazavši kako će ove godine sudjelovati oko 30-tak naših izlagača, među kojima predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnici, poduzetnici, udruge žena, pet turističkih zajednica s područja Županije te povijesne postrojbe Križevačka djevojačka straža i Đuroki.

– Zahvaljujem Radiju Kaj što je prepoznao potrebu promocije kontinentalnog turizma te mogu reći kako se i ove godine veselimo nastupu na manifestaciji u Lisinskom jer se imamo čime za pohvaliti. Naglasak ćemo staviti na predstavljanje zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara, poput cimbula, bregovske pite, pogače z oreji i usmene predaje o Picokima, a tu su i Ivanečki vez te tradicijsko oslikavanje pisanica. Ujedno ćemo predstaviti naše najvažnije turističke manifestacije Picokijadu, Renesansni festival, Virovsku prkačijadu i Križevačko veliko spravišće, kao i naivu umjetnost kao posebnost i brend ovog područja te projekt Pisanica od srca – istaknuo je zamjenik Sobota te dodao kako poziva sve zainteresirane da razgledaju izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije, kao i one ostalih županija te Grada Zagreba.

U sklopu manifestacije, u nedjelju u 19 sati na rasporedu je veliki večernji koncert najljepših kajkavskih popevki, gdje, između ostalog, nastupaju i izvođači s područja Županije: Udruga cimbalista Hrvatske, Đurđevčice, Cure iz centra, TS Pleteri i Ana Fortuna.

Konferenciji za medije još su prisustvovali gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić te direktor Radija Kaj Drago Gradečak, dok su se u glazbenom dijelu programa predstavili Ela Inkret Ranogajec i Ivan Benc.