proizvodnja neće stati

Zaražen je djelatnik Belupa, sve će se temeljito dezinficirati

Bio je u kontaktu s jednim kolegom u pogonu, ali s obzirom da su koristili potpunu zaštitu, nitko iz tvornice ne ide u samoizolaciju. No, zato idu kućni kontakti, rekla je glavna županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla.

11:03h
0
Foto: Matija Gudlin

Zaposlenik koprivničke farmaceutske tvrtke Belupo zaražen je koronavirusom, neslužbeno su danici.hr u srijedu potvrdili dobro upućeni izvori iz kompanije.


Zaraženi radi u Belupovoj tvornici u Koprivnici, a u tijeku je epidemiološka obrada i detektiranje svih kontakata koji će morati u samoizolaciju.

S obzirom na stroge mjere zaštite i automatizirane procese u Belupovoj tvornici lijekova, zaraženi radnik nije ostvario previše kontakata, no, kako doznajemo, nakon što se vratio s ljetovanja, prošli je tjedan bio svaki dan na poslu. Kad mu je potvrđen koronavirus, stavljen je u samoizolaciju.

– Bio je u kontaktu s jednim kolegom u pogonu, ali s obzirom na to da su koristili potpunu zaštitu, nitko iz tvornice ne ide u samoizolaciju. No, zato idu kućni kontakti – rekla je glavna županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla.

Pogon će se temeljito dezinficirati, a proizvodnja neće stajati.

čitam...