koronavirus

Zaražena žena i suprug u Njemačku su otišli prije 15 dana: Odmah su bili u samoizolaciji

14:47h
0
Šator u kojem je zaprimljena prva zaražena // Foto: Sanjin Bojić

Zabilježen je prvi slučaj koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji. Riječ je o 46-godišnjoj ženi, koja je iz sela do Koprivnice (podaci poznati redakciji, a ne otkrivamo ih zbog zaštite identiteta zaražene osobe.)

Kako neslužbeno doznajemo, ona i njen suprug u Njemačku su u posjet prijateljima otišli prije 15 dana. Otputovali su autobusom, a kući su se vratili prije tjedan dana avionom. Kako doznajemo, odmah na aeodromu su dobili papire i uputstva za samoizolaciju.

Njihovi poznanici kažu da su se upustava pridržavali.Par dana nakon povratka, točnije u četvrtak, ona je osjetila prve simptome korone. Javila se u Zavod, a jučer oko 4 u noći joj je pozlilo i hitna ju je odvezla u koprivničku bolnicu.

– Ponašala se odgovorno, odmah je otišla u samoizolaciju, a simptomi koje ima su temperatura i kratak dah. Jučer popodne prema svim je protokolima dovezena u koprivničku bolnicu i stavljena u izolaciju – rekla je dr. Draženka Vadla.

Dodala je kako je pet osoba, članova obitelji, bilo u kontaktu sa zaraženom koja se prije dva dana javila u Zavod, a te su osobe sada u samoizolaciji. Posljednjih dana zaražena osoba osjetila je simptome, povišenu tjelesnu temperaturu i kratki dah. Odmah se javila liječniku, on ju je uputio u bolnicu i u koju je ušla u kontroliranim uvjetima, odnosno prvo je bila u šatoru, a onda je smještena u izolaciju na infektološki odjel.  Uzeti su uzorci i potvrđen je koronavirus,

– Mogu reći da se obitelj te osobe ponašala vrlo odgovorno, odmah su bili u samoizolaciji, nisu se družili ni sa kim. Naravno, bliski kontakti prvozaražene osobe pod standardnim su nadzorom – dodaje Vadla.

U Njemačkoj je trenutno 19892 ljudi zaraženo, umrlo je njih 70, dok se 180 oporavilo.

 

čitam...
Loading...