Završila akcija „Mir i dobro“, zaplijenjeno 300 komada streljiva, 16 bombi i 1,2 kg eksploziva

14:20h
0
Foto: Ilustracija

Za vrijeme akcije „Mir i dobro”, koja se provodila od 14. prosinca prošle pa sve do 8. siječnja ove godine, djelatnici PU Koprivničko-križevačke proveli su niz preventivnih mjera u kojima je oduzeto niz eksplozivnih sredstava.

Unatoč brojnim upozorenjima, policija je u nešto više od tri tjedna oduzela tri komada oružja, gotovo 300 komada raznog streljiva, 16 bombi i ostalih eksplozivnih sredstava, 1,2 kilograma eksploziva te jedno pirotehničko sredstvo.

U istom vremenskom razdoblju zabilježen je jedan slučaj ozljeđivanja eksplozivnim sredstvom, i to na samu staru godinu. Naime, tijekom pucanja s karabitom u bačvi, 31-godišnji muškarac sa šireg područja Virja, ozlijedio je oba oka.

Drugih slučajeva samoozljeđivanja nije bilo, a za vrijeme akcije „Mir i dobro” policija je sveukupno zabilježila 33 prekršaja protiv javnog reda i mira, te 62 kaznena djela za koje su prijavljene 24 osobe.

Iz koprivničke policijske postaje podsjećaju građane da je s prvim danom 2013. godine zabranjena uporaba pirotehničkih sredstava drugog i trećeg razreda (žabice, petarde, razne rakete).