Završna konferencija projekta „Korak prema novim životnim mogućnostima“

14:56h
0
Sudionici završne konferencije // Foto: www.koprivnica.hr

U prostorijama gradske uprave u petak 22. kolovoza održana je završna konferencija projekta „Korak prema novim životnim mogućnostima”.

Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić istaknuo je kako je bitno svakodnevno ulagati u znanje te nadodao „drago mi je da ste iskazali veliki interes i veliku volju i ostvarili ste dobre rezultate. Drago mi je i da Europa sve više prepoznaje naše stare zanate.”

Projekt je nastao s ciljem pružanja pomoći dugotrajno nezaposlenim osobama, ujedno i primateljima socijalne pomoći u borbi protiv daljnje isključenosti iz društva i tržišta rada. Ciljevi projekta su jačanje motivacije Roma i dugotrajno nezaposlenih osoba starijih od 40 godina za uključivanjem u društvo i tržište rada, te stvaranje preduvjeta za osnivanje zadruge za proizvodnju proizvoda od šibe.

U sklopu projekta organiziran je niz motivacijskih radionica za ciljnu skupinu, edukacija o izradi proizvoda od šibe – pletenju košara i sličnih proizvoda, jačanje znanja i vještina potrebnih za funkcioniranje zadruge i plasman proizvoda na tržište te upoznavanje (senzibilizacija) poslodavaca i javnosti o problemima ciljne skupine (pristup tržištu rada i integracija u društvo).

Nositelj projekta je Grad Koprivnica a partneri su Koprivnički poduzetnik d.o.o., Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Pridruženi partner projekta je Udruga Roma Koprivničko-križevačke županije „Korak po korak”.

Vrijednost projekta „Korak prema novim životnim mogućnostima” je 75.412,02 eura, od čega 79,94% sufinancira Europska unija, a ostatak podmiruju Grad KC i CzSS.

Sudionicima projekta na kraju konferencije podijeljena su i priznanja o sudjelovanju.

Izvor: www.koprivnica.hr